Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підприємець з Харкова мав шпигувати за українськими військами на користь ФСБ

Вівторок, 15 січня 2019, 10:10

До співробітників Служби безпеки України звернувся приватний підприємець з Харкова і заявив, що його намагалася завербувати ФСБ РФ.

Про це 15 січня повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що чоловік займається товарними перевезеннями до сусідніх держав. Він розповів, що у квітні 2018 року під час оформлення вантажу на російській митниці він був завербований співробітниками ФСБ РФ.

"Представники ворожої спецслужби, погрожуючи конфіскацією вантажу і транспортного засобу та притягненням до кримінальної відповідальності за сфабрикованою справою, змусили його підписати зобов`язання про таємну співпрацю", - йдеться в повідомленні відомства.

Підприємець мав збирати інформацію про місця дислокації, чисельність та шляхи пересування українських військових на прикордонних територіях, відомості про персональний склад прикордонних нарядів, співробітників СБУ у складі цих підрозділів.

"Отриману інформацію українець мав особисто повідомляти кураторам під час закордонних поїздок", - стверджують в СБУ.

Відзначається, що після повернення в Україну чоловік звернувся до управління СБУ в Харківській області та повідомив про вербування спецслужб РФ.

Відповідно до ч. 2 ст. 111 ККУ громадяни, які не вчинили жодних дій на виконання злочинного завдання іноземної держави і добровільно повідомили органи держвлади про зв’язок з ворожою спецслужбою, звільняються від кримінальної відповідальності.

Читайте також: "Агенти серед нас. Як російські спецслужби вербують українців"

Нагадаємо:

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: