Керівник "1+1" пригрозив Порошенку судом і порадив відчепитися

П'ятниця, 29 березня 2019, 13:53
Керівник 1+1 пригрозив Порошенку судом і порадив відчепитися
УНІАН

Гендиректор групи "1+1 Media" Олександр Ткаченко вимагає від президента Петра Порошенка доказів залякування своїх журналістів і погрожує йому судом.

"Пане президенте, бачу, ви останнього тижня відкрито занепокоїлися долею каналу 1+1. Кажете, вам шкода наших заляканих журналістів. Знаєте, не треба нас жаліти. Краще відчепіться", – звернувся він до Порошенка у Facebook.

За словами Ткаченка, у 2014 році Порошенко просив "1+1" підтримати його на виборах, а потім намагався "отримати контроль над каналом – переважно методами тиску та шантажу".

"Зараз ви чомусь вирішили, що журналісти на "Плюсах" – залякані. Буду вам вдячний, якщо наведете приклади. Наразі, якщо їх не буде – збираюсь подати проти вас позов до суду за маніпуляції громадською думкою та тиск на незалежні ЗМІ. Фактів у мене вдосталь", – заявив гендиректор каналу. 

"Мені щиро шкода всіх тих, кого я раніше називав колегами з каналів, які так "щиро" розповідають "правду від Порошенка" – "5-ий" та "Прямий". І у що їх перетворила ваша так звана редакційна політика та до якого бездоння ви намагаєтесь опустити інші ЗМІ та блогерів – де грошима, де цинічною грою на почутті патріотизму. Вашого патріотизму, який дозволив вам стати ще багатшим під час кризи в країні, яку ви ще очолюєте", – додав він.

"Хочу вас запевнити: реваншу повернення владного контролю над ЗМІ – не буде", – заявив Ткаченко.

Нагадаємо:

  • Президент Петро Порошенко, який балотується на другий термін, заявив, що подає до суду на телеканал "1+1" за "чорний піар" і брехню проти нього.
  • Також Порошенко уточнив, що збирається судитися не з журналістами, а з власником "1+1" – олігархом Ігорем Коломойським, який нібито намагається "через своїх ручних кандидатів перетягнути керівництво країною, повернути собі активи" – і то за гроші, незаконно виведені з України.
  • Перед тим "1+1" показав "сенсацію" про те, що Олександр Онищенко має докази причетності Порошенка до скуповування голосів під час важливих голосувань у парламенті, спроби перекупити телеканал "112-Україна", фінансових оборудок та високих прибутків від бізнесу в Росії.
  • Крім того, у компроматі стверджувалося про нібито причетність Петра Порошенка до організації вбивства свого брата та згадувався скандал із "Укроборонпромом", у якому фігурував син уже колишнього заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • В "1+1" заявили, що їхні твердження підкріплені доказами, і назвали позов президента тиском.
  • Кандидат у президенти Володимир Зеленський заперечував, що він – маріонетка Ігоря Коломойського, а олгарх заперечував, що сподівається на "реванш".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: