Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко заявив, що судитиметься не з журналістами "1+1", а з Коломойським

Середа, 27 березня 2019, 17:19

Президент України Петро Порошенко заявив, що збирається судитися не з журналістами телеканалу "1+1", а з власником каналу олігархом Ігорем Коломойським.

Про це президент сказав в інтерв'ю українським телеканалам.

Порошенко заявив, що деякі українські телеканали перейшли на "лінію брехні" та перейняли риторику РФ і це призвело до "необхідності" подати позов.

"Позов проти каналу, який належить олігарху-втікачу, який висмоктав з України велику кількість мільярдів грошей українців і зараз цими мільярдами, думає, що він з-за кордону буде керувати країною", - сказав Порошенко.

За його словами, у цього олігарха нічого не вийде, бо він "перейшов червону лінію".

"Я ніколи не судився і не збираюся судитися з журналістами, мова йде про власників каналу і олігархів", - додав Порошенко.

Щодо санкцій проти телеканалу, то президент заявив, що треба почекати рішення суду.

"Мова йде про олігарха, який намагається, в тому числі і через своїх ручних кандидатів, перетягнути керівництво країною, повернути собі активи, які були націоналізовані, за гроші, які були незаконно через механізми шахрайства, відмивання виведені з України", - сказав Порошенко.

Нагадаємо:

  • Президент Петро Порошенко подає до суду на телеканал "1+1" через "чорний піар" проти нього.
  • Напередодні на телеканалі Коломойського вийшла телепередача. У ній нардеп-втікач Олександр Онищенко, підозрюваний в особливо тяжких економічних злочинах, заявляв, що має докази причетності Порошенка до скуповування голосів під час важливих голосувань у парламенті, спроби перекупити телеканал "112-Україна", фінансових оборудок та нібито високих прибутків президента від ведення бізнесу в РФ.
  • Крім того, у телепередачі стверджувалося про нібито причетність Петра Порошенка до організації вбивства свого брата та згадувався скандал із "Укроборонпромом", у якому фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • На телеканалі олігарха Ігоря Коломойського "1+1" заявили, що поширені ними твердження про Петра Порошенка підкріплені доказовою базою та свідками та наголосили на тиску через позов президента проти телеканалу.
  • Нещодавно кандидат у президенти Володимир Зеленський заперечив, що він – маріонетка Ігоря Коломойського, а Коломойський заперечив, що сподівається на реванш у разі перемоги шоумена на виборах президента України. Зокрема, у питанні повернення націоналізованого "ПриватБанку".

Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування