Коломойський розповів, чим його чіпляють Зеленський і Тимошенко

П'ятниця, 22 березня 2019, 12:59
Коломойський розповів, чим його чіпляють Зеленський і Тимошенко

Олігарх Ігор Коломойський прагне поразки Петра Порошенка на виборах президента, але заперечує, що фінансує його основних конкурентів – Володимира Зеленського та Юлію Тимошенко.

Про це він розповів у розмові з кореспондентом ВВС Джоном Фішером кілька тижнів тому в Ізраїлі, тези з якої наводить "ВВС News Україна".

"Я не хочу, аби він (Порошенко – ред..) отримав ще один термін. Я вважаю, що перший термін – це 5 років розчарувань через його правління", – заявив Коломойський.

Він покладає на президента відповідальність за всі проблеми країни – "війну, розруху, падіння ВВП, еміграцію з України та зменшення кількості населення".

Бізнесмен намагався однозначно не висловлювати підтримку жодному кандидату, але найтепліші відгуки були щодо Зеленського і Тимошенко, зазначає BBC.

"Я вважаю, хоч вона (Тимошенко – ред.) і не належить до молодого покоління політиків, але це людина, яка, як кажуть, пройшла і Крим, і Рим, злети й падіння… Вона однозначно буде кращою, але треба давати дорогу молодим", – заявив Коломойський на запитання, чи буде Тимошенко хорошим президентом.

Але головні сподівання він покладає на Зеленського, якого вважає символом зміни поколінь: "Як закінчується зима і приходить весна. Хочеться жити у країні, якою керують молоді й симпатичні люди".

Пряму грошову підтримку Зеленського й Тимошенко на виборах Коломойський заперечив:

"Фінансову підтримку можете відразу відкидати. Навіть якби я хотів фінансово підтримати, то не зміг би, бо обмежений через заморозку активів Високим судом Лондона".

Олігарх також не підтвердив, що Зеленський – його креатура.

"У нас із Зеленським є контрактні відносини: між телеканалом, де я є акціонером, і його продакшн-студією. Я вважаю, що телевізійна група "1+1" дуже зацікавлена у контракті з "Кварталом" Зеленського, де він є фронтменом. Це – всі наші стосунки. У нас немає спільного бізнесу", – сказав Коломойський.

Бізнесмен натякнув, що швидкість реакції, гумор та ерудиція в Зеленського навіть кращі за його власні, а тому і говорити про креатуру недоречно:

"Не може людина з нижчим інтелектом і нижчою ерудицією впливати на більш розумного і талановитого. Тому я можу сказати, що він достатньо самостійний, навіть повністю самостійний".

Відсутність політичного досвіду у Зеленського не турбує Коломойського: "Зміна поколінь – це завжди болючий процес. Завжди здається: як же ми дамо "рулити" молодим, вони ж без досвіду і нічого не зможуть зробити і варто залишити досвідчених політиків. Але результату немає (з досвідченими – ред.)".

На питання, чи може він уявити, як "комедіант" Зеленський протистоятиме президенту Росії Володимиру Путіну, бізнесмен сказав, що це і Порошенкові не дуже вдається.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:40
ДП "Документ" повідомило, що тимчасово не видає готові документи за кордоном
12:39
"Укрнафта" збільшила запаси на 3 мільйони тонн нафти та 600 мільйонів кубометрів газу
12:36
Кулеба підтвердив припинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку
12:34
Україна та Бразилія планують розширити торговельні відносини
12:32
Допомога від США: перша зброя може надійти вже в квітні − посол
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про напад епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
Усі новини...