Головні новини середи і ночі: прес-марафон Зеленського, сутичка поліції з добровольцями

Четвер, 10 жовтня 2019, 07:57

Зеленський анонсував зустріч зі ЗМІ по-новому: цілий день і на "ринку", на Луганщині почубилися поліція і націоналісти, які їхали в Золоте — новини, які були актуальні 9 жовтня.

Про прес-марафон

Президент Володимир Зеленський анонсував так званий прес-марафон для журналістів, який відбудеться 10 жовтня у новому фудмаркеті Kyiv Food Market у центрі Києва. Марафон транслюватиметься онлайн у соцмережах на офіційних акаунтах Офісу президента. 

Прес-секретар Зеленського Юлія Мендель повідомила, що на прес-марафон зареєстровано понад 300 журналістів. 

Про сутичку

На блокпосту у місті Кремінна сталися сутички між поліцією та добровольцями і ветеранами, які хотіли проїхати в Золоте, аби не допустити розведення сил.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" з’явився новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше тисячі людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Нардеп Андрій Деркач оприлюднив документи, з яких випливає, що перший заступник директора НАБУ Гізо Углава протягом кількох років надавав посольству США в Києві інформацію, яка негативно вплинула на хід подій в Україні та США.

Вінницький апеляційний суд узяв під варту громадянина США Крейга Ланга, який брав участь в антитерористичній операції на сході України навесні 2016 року.

Директор ДБР Роман Труба заявив, що слідчі Генпрокуратури 2,5 роки не розслідували провадження щодо пострілу нардепа Сергія Пашинського в людину й намагалися його закрити.

​​Нобелівську премію з хімії отримали вчені Джон Гуденаф, Стенлі Вітінгем та Акіра Йошіно за розробку літій-іонних акумуляторів.

Туреччина почала бомбардування в Сирії. Президент Реджеп Ердоган заявив, що Туреччина розпочала заплановану військову операцію проти курдських сил YPG, які вона вважає терористами.

Міський голова Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про перезатвердження проекту реконструкції Шулявського мосту зі збільшеною до 1,05 млрд грн кошторисною вартістю робіт. 

Пізніше він пояснив, що збільшення витрат пов’язане із додатковими роботами.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: