На Луганщині почубилися поліція і націоналісти, які їдуть в Золоте: лунали постріли

Середа, 9 жовтня 2019, 13:49
На Луганщині почубилися поліція і націоналісти, які їдуть в Золоте: лунали постріли
фото: hromadske

На блокпосту у місті Кремінна сталися сутички між поліцією та добровольцями і ветеранами, які хочуть проїхати в Золоте, аби не допустити розведення сил.

Джерело: Hromadske, речник "Нацкорпусу" Роман Чернишов у Facebook

Дослівно Чернишов: "У Кремінному на блок-посту правоохоронці відкрили стрільбу по ветеранам і активістам".

Деталі: В опублікованих відео, йдеться про те, що правоохоронці здійснили кілька пострілів у повітря.

Очільник "Національного корпусу" Андрій Білецький запевнив, що націоналісти їдуть на мирну акцію і під час інциденту  на блокпосту у націоналістів та ветеранів не було зброї в руках.

Відзначається, що правоохоронці не пускали учасників акції у Золоте, доки не приїхав Білецький.

Повідомляється, що під час сутички один з правоохоронців постраждав, його забрали медики. Місцеве видання "0629" пише, що поліцейському наїхав на ногу автомобіль.

Що було раніше: 7 жовтня Збройні сили України і бойовики повинні були почати розведення сил в районі населених пунктів Золоте і Петровське. 

8 жовтня націоналісти на Донбасі створили штаб спротиву капітуляції.

Раніше Білецький заявляв, що через розведення мешканці Золотого, Петровського, Станиці Луганської залишаться без прикриття, але він разом з ветеранами ООС готовий захищати Золоте у випадку відведення військ.

 
фото: 0629
 
фото: 0629

Передісторія:

  • 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ у Петровському та Золотому.  
  • 7 жовтня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що розведення військ у Петровському і Золотому 7 жовтня не буде, оскільки бойовики порушили домовленість.  
  • В Кремлі заявили, що не можуть гарантувати відведення військ на Донбасі.
  • 7 жовтня міністр оборони Андрій Загороднюк та начальник Генштабу генерал-лейтенант Руслан Хомчак з’їздили в місто Золоте на Луганщині, де заплановано процес розведення військ, і заявили, що населення "в цілому підтримує концепцію" влади.
  • Загороднюк також повідомив, що заплановане розведення сил на Донбасі в районі Петрівського і Золотого можливе у разі дотримання режиму припинення вогню упродовж тижня. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування