Зеленський про узаконення марихуани: Ті, хто хочуть, потерплять

Четвер, 10 жовтня 2019, 18:58

Президент Володимир Зеленський каже, що декриміналізацію марихуани можна розглядати після того, як українці будуть до цього готовими, а всі ризики буде усунено.

Джерело: спілкування глави держави з журналістами на фудмаркеті в Києві

Пряма мова: "Зараз не йдеться про легалізацію канабісу. Але я знаю, що дуже багато людей хоче займатися цим бізнесом в Україні. Але ми можемо розглядати це лише після того, як ми будемо знати, що ми дійсно говоримо про медичну маріхуану. Я не хочу, щоб нам завтра сказали, що ми дозволили всім займатися наркотиками.

Навіщо нам це? У нас дуже багато проблем. Мені здається так. Ті, хто хочуть, потерплять…".

Деталі: Зеленський додав, що не бачив зареєстрованого закону від партії "Слуга народу". Президент також відзначив, що питання декриміналізації канабісу не на часі.

За його словами, усі ризики цього "не виписані" і він не знає, чи готове до цього суспільство.

Знати більше: "Легалізація медичної марихуани: чому пацієнти та лікарі цього вимагають. Пояснює Супрун"

Нагадаємо:

  • 15 травня комітет Верховної Ради 8 скликання з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин підтримав запропонований неурядовими організаціями законопроект про легалізацію медичного використання канабісу.
  • Документ, який має умовну назву "законопроект про право на життя", мав на меті надати хворим особам доступ до препаратів на основі медичної марихуани.
  • 20 травня понад 50 депутатів з різних фракцій зареєстрували у Верховній Раді законопроект про легалізацію медичного канабісу.
  • Оскільки Верховна Рада 8 скликання завершила роботу, згідно з регламентом, законопроекти, не прийняті парламентом попереднього скликання в першому читанні за основу, вважаються знятими з розгляду і не розглядаються парламентом нового скликання.
  • У партії "Слуга народу" немає єдиної позиції щодо легалізації марихуани та одностатевих шлюбів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: