Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію щодо вторгнення Туреччини до Сирії

Четвер, 17 жовтня 2019, 04:34

Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, в якій негативно оцінила виведення американського військового контингенту з півночі Сирії.

Джерело: Укрінформ.

У резолюції висловлюється вкрай негативна оцінка рішенню адміністрації США "припинити зусилля, спрямовані на запобігання військовим операціям Туреччини проти сил сирійських курдів на північному сході Сирії".

Крім того, документ вимагає від Білого дому представити чіткий і послідовний план остаточного розгрому терористичного угруповання ІДІЛ.

Резолюцію внесли депутати від обох партій, які очолюють комітет у закордонних справах Палати представників. Її підтримали 354 законодавці, проти висловилися лише 60.

Нагадаємо:

  • 8 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпочав військову операцію проти курдських сил YPG (належать до SDF), що їх Туреччина вважає терористами.
  • Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів.
  • Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що США мають три варіанти, як реагувати на вторгнення Туреччини до Сирії.
  • Дональд Трамп підпише указ, яким наділить Міністерство фінансів США повноваженнями вводити санкції проти Туреччини за порушення прав людини в Сирії або за дії, що ведуть до дестабілізації ситуації в країні.
  • США мають намір евакуювати всіх американських військових із північної частини Сирії через турецький наступ у регіоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: