Нардепи ухвалили створення Комісії для перевірки телеканалів Медведчука

Четвер, 17 жовтня 2019, 21:44

Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин зміни власників телеканалів "112.Україна", NewsOne і ZiK Тараса Козака, нардепа з "Опозиційної платформи - За життя" та соратника кума Путіна Віктора Медведчука.

Джерело: ZN.UA

Деталі: За створення ТСК проголосували 278 народних депутата. Не голосували нардепи фракцій "Голос" і ОПЗЖ.

Згідно з проектом постанови №2152, ТСК має обмежити вплив Російської Федерації на інформаційний простір.

ТСК проведе комплексну перевірку обставин придбання і джерел грошових коштів під час зміни власників телеканалів. Комісія також встановить учасників процесу зміни власників.

Також будуть перевірені відомості про систематичне поширення телеканалами ідей і тез, що можуть загрожувати інтересам національної безпеки, оборони і територіальної цілісності України.

ТСК повинна за підсумками роботи протягом півроку надати пропозиції щодо заборони монополізації інформаційного простору на законодавчому рівні.

Передісторія:

  • 17 вересня парламентські фракції запропонували кандидатури у Тимчасову слідчу комісію з розслідування щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Росії.
  • Комісію очолила Ольга Василевська-Смаглюк з фракції "Слуга народу". Заступницею призначили Олександру Устінову з фракції "Голос".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування