Розслідування вбивства Шеремета: в Української правди є питання

Четвер, 12 грудня 2019, 22:01
Розслідування вбивства Шеремета: в Української правди є питання

Українська правда з обережністю ставиться до оприлюдненої поліцією інформації щодо розслідування вбивства свого колеги Павла Шеремета  та звертається з проханням до всіх, кому відомі додаткові факти про згаданих у розслідуванні людей, повідомити їх редакції.

Джерело: блог редакції Української правди

Дослівно: З моменту його (Шеремета – ред.) вбивства минуло більше трьох років, і за весь цей час ми не знали про перебіг розслідування майже нічого. Справа була фактично засекречена ще восени 2017 року, а коментарі правоохоронців зводилися до того, що публікація будь-якої інформації може нашкодити слідству.

Ми позитивно сприймаємо той факт, що слідство триває, та про цю справу не забули. Зізнаємося чесно, озвучена версія слідства нас шокувала".

Деталі: Українська правда ставиться до викладеної інформації обережно.Є декілька запитань, відповідей на які не прозвучало під час брифінгу:

  1. Хто може бути замовником цього вбивства? Версія про те, що такий злочин могла самостійно організувати група волонтерів задля дестабілізації ситуації, викликає багато питань.
    2. Незрозумілими для нас залишаються мотиви замовників та виконавців. Мети, що була озвучена під час брифінгу – дестабілізації політичної ситуації в Україні – не було досягнуто.
    3. Хто був зацікавлений у дестабілізації ситуації в країні на той час? Навіщо волонтерам, що підтримували армію у складні часи, потрібна дестабілізація ситуації всередині країни? Чи слідство припускає, що група волонтерів могла діяти в інтересах Росії?

Редакція "Української правди" ретельно та детально проаналізує факти, що були озвучені слідчою групою.

Щоб встановити істину, Українська правда звертається до всіх, кому відомі додаткові факти про людей, прізвища яких були озвучені у якості підозрюваних, з проханням надати їх редакції.

Що цьому передувало: У четвер слідчі повідомили, що підозрюють щонайменше п’ятьох людей: медсесрту одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменка, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.

За версією правоохоронців, на основі проведених експертиз, закладала вибухівку під авто Шеремета – Кузьменко, а допомагав їй – Антоненко.

Також слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.

Знати більше: Буча та Пума. Як арешт добровольців може бути пов'язаний зі справою Шеремета

3 роки без відповіді. Що відбувається у розслідуванні вбивства Павла Шеремета

Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: