Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада ухвалила ветований Зеленським закон про тимчасові комісії

Четвер, 19 грудня 2019, 16:26

Верховна Рада ухвалила закон "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України".

Джерело: засідання парламенту 19 грудня

Деталі: "За" законопроєкт проголосували 337 народних депутатів. Голова регламентного комітету Сергій Кальченко, доповідаючи повідомив, що законопроект раніше було повернуто з вето президентом Володимиром Зеленським. Глава держави вніс 6 зауважень, з яких було сформовано 10 пропозицій (зокрема щодо вилучення позицій щодо процедури імпічменту, оскільки раніше, мовляв, було прийнято окремий закон). Комітет врахував ці пропозиції, крім однієї – четвертої та рекомендував нардепам визначитися.

Спікер парламенту Дмитро Разумков ставив окремо кожну пропозицію президента. Нардепи затвердили їх (крім четвертої).

Представник фракції "Батьківщина" Сергій Власенко зауважив, що за такого розвитку подій для ухвалення рішення потрібні голоси конституційної більшості (не менше 300).

Представник "Опозиційної платформи – За життя!"  Михайло Папієв водночас зауважив також на правовій колізії: вищевказаний документ був ухвалений Верховною Радою попереднього скликання в червні. Він був відправлений на підпис президенту Зеленському, але той не вклався у визначені законодавством строки і повернув його зі своїми пропозиціями аж 23 вересня.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: