Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лікарі розказали про стан звільнених з полону

Понеділок, 30 грудня 2019, 14:43
Лікарі розказали про стан звільнених з полону

У звільнених в результаті обміну утримуваними особами між Україною і окупованими Росією окремими районами Донбасу встановлено посттравматичний стресовий розлад і загострення всіх хронічних хвороб.

Джерело: Інтерфакс-Україна з посиланням на заступника головного лікаря "Феофанії" з медичних питань Андрія Строканя.

Пряма мова: "Три чверті, можливо навіть п'ять шостих пацієнтів потребують стоматологічної допомоги в обов'язковому порядку. Практично у всіх є в різних ступенях прояви посттравматичного стресового розладу і, звичайно, загострення всіх хронічних хвороб, які у них були до моменту потрапляння в полон".

Деталі: Звільнені в результаті обміну 64 українця знаходяться в клінічній лікарні "Феофанія".

Строкань зазначив, що пацієнтів в критичному стані немає, а також, що серед них є люди, яких можна вже зараз відпустити додому.

Крім того, він поінформував, що у багатьох пацієнтів "є гіпертонічна хвороба, загострення жовчнокам'яної хвороби, є хронічні холецистити, панкреатити, хронічні обструктивні захворювання легенів".

За словами Строканя, більшість людей з 64 будуть знаходитися в лікарні протягом новорічних та різдвяних свят, але є певна категорія людей, які хочуть виїхати на 1-2 дні додому, а потім продовжити лікування.

Лікар повідомив, що всі 64 пацієнта - цивільні особи, лікування яких буде проводитися за державний рахунок. У той же час він додав, що більшість пацієнтів не хочуть спілкуватися з пресою.

Що було раніше: Після зустрічі у міжнародному аеропорту "Бориспіль" звільнені з полону дванадцять українських військовослужбовців були доправлені на обстеження до Головного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий госпіталь" у Києві.

Нагадаємо: 

  • 29 грудня на КПВВ "Майорське" відбувся обмін утримуваними особами між Україною і ОРДЛО.
  • В Україну повернули 76 осіб. Україна видала 127 утримуваних осіб, при цьому готова була видати 141 особу, але 14 осіб відмовилися повертатися на територію ОРДЛО.
  • В рамках обміну Україна віддала бойовикам бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на Донбасі на їхньому боці, та п’ятьох ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані.
  • Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерія Лутковська заявила, що у полоні бойовиків на Донбасі залишаються близько 300 українців.
  • Глава МЗС Вадим Пристайко заявив, що Україна продовжуватиме обговорення з приводу обміну за формулою "всіх на всіх".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: