Журналісти звинуватили Скрипіна в кібербулінгу і звернулися до поліції

Середа, 15 липня 2020, 15:06
Журналісти звинуватили Скрипіна в кібербулінгу і звернулися до поліції
Роман Скрипін

Ініціатива незалежних журналістів "34" заявила, що журналіст Роман Скрипін своїми висловлюваннями в соцмережах цькує засновницю видання "Заборона" Катерину Сергацкову.

Джерело: текст заяви, який є в розпорядженні Української правди

Дослівно: "Ініціатива незалежних журналістів "34" засуджує цькування нашої колеги, журналістки та засновниці видання "Заборона" Катерини Сергацкової. Ми закликаємо правоохоронні органи, зокрема, Національну поліцію України оперативно розслідувати заяву щодо погроз, які журналістка та її родина продовжують отримувати внаслідок публічних висловлювань Романа Скрипіна…

На жаль, мусимо констатувати, що прояви кібербулінгу в першу чергу і особливо агресивно спрямовані саме проти жінок –  журналісток, редакторок та ведучих.

Дописи у соціальних мережах традиційно вважаються сферою особистих, суб'єктивних висловлювань, на які кожен має право. Утім висловлювання у соціальних мережах мають безпосередній вплив на життя тих, про кого йдеться у цих дописах. Тому наголошуємо і на відповідальності: дописи, у яких закликають до насильства можуть конвертуватися у реальне насильство та тиск не лише проти тих, кого в них атакують, а і проти їхніх рідних, близьких.

Хочемо звернути особливу увагу, що у випадку Катерини Сергацкової йдеться про життя та безпеку малолітньої дитини та цілої родини. Адже саме після вищезгаданих дописів в інтернеті почали з’являтися персональні дані журналістки".

Деталі: Як пояснює "Детектор медіа", "Заборона" Сергацкової опублікувала матеріал про фактчекінговий проєкт StopFake, в якому припускала зв’язки цієї організації з ультраправими. Після цього Скрипін звинуватив Сергацкову в тому, що вона є агентом Кремля, і написав образливі пости про неї.

Видання Independent повідомило, що Сергацкова разом з родиною увечері 13 липня залишила Київ, відчуваючи небезпеку для свого життя.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...