США та Британія відреагували на погіршення стану Навального

Субота, 27 березня 2021, 21:16
США та Британія відреагували на погіршення стану Навального

Міністерство закордонних справ Великобританії і Держдепартамент США закликають російську владу надати медичну допомогу опозиціонеру Олексію Навальному, стан здоров'я якого різко погіршився на цьому тижні.

Джерело: представник Держдепартаменту США Нед Прайс в Twitter, повідомлення МЗС Великобританії

Деталі: Прайс закликав Росію негайно звільнити Навального, який утримується у в'язниці. З такою ж заявою виступив офіційний Лондон.

Пряма мова представника Держдепартаменту США: "Ми бачили тривожні повідомлення про погіршення стану Олексія Навального в тюрмі. Ми наполегливо просимо надати адвокатам (Навального - УП) доступ до нього і надати йому медичну допомогу".

Дослівно британський МЗС: "Велика Британія глибоко стурбована повідомленнями про те, що у Олексія Навального погіршується здоров'я. Життєво важливо, щоб він мав доступ до медичної допомоги. Ми продовжуємо закликати російську владу до негайного і беззастережного звільнення (Навального - УП), а також до всебічного розслідування його отруєння".

Нагадаємо:

  • Адвокат російського опозиціонера Олексія Навального 24 березня повідомила, що політик відчуває сильні болі в спині і не може наступити на ногу.
  • Пізніше опозиціонер підтвердив, що у нього дуже болить спина, оніміла нога, але в необхідній медичній допомозі адміністрація колонії йому відмовляє.
  • Влітку 2020 року Олексія Навального, який викриває корупційні схеми російської влади, отруїли препаратом "Новічок".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: