Жодна країна світу не визнає так звані "референдуми" на Донбасі, проведені Росією – МЗС

Неділя, 27 березня 2022, 15:21
Жодна країна світу не визнає так звані референдуми на Донбасі, проведені Росією – МЗС
Буівдя МЗС у Києві 8 лютого. Фото: getty images

Міністерство закордонних справ переконане, що міжнародна спільнота не визнає результати так званого "референдуму ЛНР" про входження до складу РФ. 

Джерело: речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі "Українській правді"

Пряма мова Ніколенка: "Російська Федерація не полишає спроб підірвати суверенітет та територіальну цілісність України. Будь-які фейкові референдуми на тимчасово окупованих територіях є юридично нікчемними та не матимуть правових наслідків.

Реклама:

Жодна країна світу не визнає насильницьку зміну міжнародно визнаних кордонів нашої держави. Натомість, Росія отримає іще більш рішучу відповідь міжнародної спільноти, яка пришвидшить її падіння в прірві глобальної ізоляції".

Довідково: Російська влада, насамперед президент РФ Володимир Путін, домагається від України визнання статусу так званих "ДНР" і "ЛНР" як окремих незалежних від України територій.

Передісторія: 

ВІДЕО ДНЯ
  • Ватажок російського незаконного формування так званої "ЛНР" Леонід Пасічник заявив, що не забаром серед жителів окупованих територій проведуть "референдум" під дулами аватоматів про входження до складу РФ.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що остаточно формат компромісів щодо гарантій безпеки та тимчасово окупованих територій на переговорах між Україною та Росією може бути винесений на всеукраїнський референдум.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: