Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ердоган заявив, що Росія і Захід "надійні однаково"

Вівторок, 19 вересня 2023, 11:53
Ердоган заявив, що Росія і Захід надійні однаково
Реджеп Таїп Ердоган, фото Getty Images

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у Нью-Йорку, де він бере участь у Генеральній асамблеї ООН, заявив, що довіряє Росії так само, як і західним країнам.

Джерело: Реджеп Таїп Ердоган в інтерв'ю американській телекомпанії PBS, цитує "Європейська правда"

Деталі: Коментуючи свою нещодавню зустріч із Володимиром Путіним, Ердоган сказав, що йому не вдалося схилити президента Росії відновити Чорноморську зернову ініціативу для України, але він домігся від РФ зобов’язання поставити 1 мільйон тонн зерна до Африки.

Реклама:

"У мене немає причин не довіряти їм (росіянам – ред.)", – сказав Ердоган.

Пряма мова: "Наскільки надійний Захід, настільки ж надійна і Росія. Протягом останніх 50 років ми чекали на порозі ЄС, і в цей момент я довіряю Росії так само, як і Заходу". 

Деталі: Ердоган також висловив віру в те, що диктатор Путін хоче завершення війни проти України: "Путін на боці якнайшвидшого припинення цієї війни. Ось що він сказав. І я вірю його словам".

ВІДЕО ДНЯ

Цьому передувало: Напередодні візиту до Нью-Йорка Ердоган сказав, що Анкара може "порвати" з Європейським Союзом, якщо це буде необхідно. 

Однак на заході 18 вересня турецький лідер уже заявив: "Ми бачимо, що відкрилося вікно можливостей для пожвавлення відносин між Туреччиною та Європейським Союзом у критичний період… Ми продовжуємо наголошувати на важливості пожвавлення процесу вступу Туреччини до ЄС".

Минулого тижня Туреччина розкритикувала доповідь Європейського парламенту, який наполіг на співпраці Анкари з ЄС у запровадженні санкцій проти Росії.

Раніше канцлер Австрії Карл Негаммер заявив, що не може уявити Туреччину членом Євросоюзу, та закликав остаточно припинити заморожені переговори про вступ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування