Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці підтримали петицію про перейменування проспекту у Києві на честь Повітряних Сил

Середа, 4 жовтня 2023, 18:26
Українці підтримали петицію про перейменування проспекту у Києві на честь Повітряних Сил
фото з сайту Київської міськради

За кілька днів петиція про перейменування Повітрофлотського проспекту в проспект Повітряних сил набрала необхідну кількість голосів. Київраду закликають підтримати звернення киян і відмовитися від пропозиції перейменувати проспект в честь "Європейського Союзу".

Джерело: петиція на сайті КМДА

Дослівно: "Третього вересня закінчився встановлений Київрадою строк для прийому нових пропозицій назв для Повітрофлотського проспекту після того, як депутати у липні відмовились затверджувати підтриманий киянами варіант "Повітрянофлотський проспект".

Реклама:

Одразу після цього автоматично запустився новий процес перейменування Повітрофлотського, у рамках якого військовослужбовці 40-ї бригади тактичної авіації внесли свою пропозицію – проспект Повітряних Сил".

Деталі: За менш ніж 2 доби петиція зібрала потрібну кулькість підписів – 6637 з 6000 необхідних, однак невідомо чи у Київраді дослухаються до містян. 

Автор петиції відзначає, що одна із партій Київради пропонує перейменувати проспект в честь ЄС, тобто в "проспект Європейського Союзу". Йдеться про партію "Європейська солідарність".

ВІДЕО ДНЯ

Повідомляється, що 27 вересня профільна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, "в порушення регламенту та спеціальної процедури перейменувань на час воєнного стану, підтримала проект рішення, який протягом тижня приховували від киян і не публікували на сайті Київради".

Суть цього проєкту рішення: перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського союзу.

Перейменування Повітрофлотського на проспект Європейського Союзу хочуть винести на пленарне засідання Київради 5 жовтня.

Автор петиції закликає відкликати поданий мером Віталієм Кличком проект рішення, який пропонує перейменувати Повітрофлотський на проспект ЄС; не ухвалювати жодних рішень стосовно перейменування Повітрофлотського проспекту до завершення повторного рейтингового голосування у Києві Цифровому, передбаченого рішенням Київради про особливу процедуру перейменувань; залучити до розгляду цього питання на комісіях та на пленарному засіданні Київради військовослужбовців ПС ЗСУ і не ухвалювати жодних рішень з цього питання без їхньої участі.

Довідково: Партія "Європейська солідарність" виступає за перейменування Повітрофлотського проспекту на честь Європейського Союзу, попри те, що таку пропозицію не підтримали кияни.

Натомість кияни підтримали перейменування проспекту Правди на честь Європейського Союзу.

Читайте також: "Європейська солідарність" провела рекламну кампанію, аби вплинути на голосування у "Київ Цифровий"

Нагадаємо: 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: