При Зеленському ніякого "Мінська-3" не буде - Єрмак

П'ятниця, 10 листопада 2023, 13:37
При Зеленському ніякого Мінська-3 не буде - Єрмак
Андрій Єрмак, фото: Getty Images

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак запевнив, що президент Володимир Зеленський не піде ні на які переговори щодо укладання миру з Росією по типу "Мінська-3".

Джерело: Єрмак в інтерв'ю проєкту "Мосейчук+", яке було записане на Мальті в кінці жовтня

Пряма мова Єрмака: "Я можу чітко сказати, що при цьому президентові (Володимиру Зеленському) жодного Мінська-3 не буде".

Реклама:

Деталі: Голова ОП підкреслив, що можливі переговори з Росією не обговорюються в жодному форматі. "Позиція незмінна: жодних умов щодо наших територій, щодо нашої незалежності, щодо нашого суверенітету є неприйнятними", - зазначив він.

За його словами, партнери не тиснуть на Україну щодо переговорів з Росією. "Наші партнери завжди говорять: коли, як, про що говорити - це абсолютно тільки рішення України, українського народу, українського керівництва", - сказав Єрмак.

При цьому він переконаний, що тему щодо переговорів систематично "підкидують" самі росіяни. При цьому він висловив жаль, що цю тему підхоплюють зарубіжні та українські ЗМІ.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія

  • В інтерв'ю The Economist головнокомандува ЗСУ Валерій Залужний заявив, зокрема, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена. Йому це нагадує події Першої світової війни.
  • Однак президент Володимир Зеленський не вважає ситуацію на фронті патовою і заявляє, що Україна не буде вести переговори з Росією.
  • У той же час за даними NBC News, посадовці зі Сполучених Штатів та Євросоюзу почали обговорювати з Україною можливість проведення мирних переговорів з Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: