Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розкрадання коштів УАФ: розслідування щодо Павелка й Запісоцького завершено

П'ятниця, 10 листопада 2023, 18:06
Розкрадання коштів УАФ: розслідування щодо Павелка й Запісоцького завершено
Запісоцький і Павелко. фото УАФ

Правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо відсторонених президента Української асоціації футболу Андрія Павелка та віцепрезидента Юрія Запісоцького, яких підозрюють у розкраданні коштів.

Джерело: співрозмовник "Української правди" в правоохоронних органах

Пряма мова: "За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Павелка та Запісоцького у заволодінні коштами УАФ у розмірі 30 млн грн із подальшою легалізацією частини цих коштів, здобутих злочинним шляхом, у розмірі понад 15 млн грн.

Реклама:

Стороні захисту відкрито для ознайомлення матеріали досудового розслідування".

Деталі: Як уточнює УП джерело, справа налічує більше 100 томів. Спрогнозувати, як швидко адвокати підозрюваних можуть із нею ознайомитися, – важко.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • 2022 року президент Української асоціації футболу Андрій Павелко та генеральний секретар асоціації Запісоцький отримали підозри про розкрадання коштів у провадженні про можливу корупцію ФФУ при будівництві футбольних полів, яке Національне антикорупційне бюро розслідувало у 2018 році.
  • Їм було обрано запобіжний захід – утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі майже 9,9 млн грн кожному. Застава була внесена.
  • 16 червня 2023 року суд змінив запобіжний захід Павелку і заарештував його.
  • Згідно з рішенням Шевченківського районного суду Львова, обидва фігуранти справи відсторонені від посад та перебувають у СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування