Операція з порятунку українців із Сектору Гази успішно завершена – ГУР

Неділя, 10 грудня 2023, 19:28
Операція з порятунку українців із Сектору Гази успішно завершена – ГУР
руйнування в Секторі Гази, фото Getty Images

В ГУР заявили про успішне завершення операції з порятунку українців із Сектору Гази.

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони

Дослівно: "Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує ― операція з порятунку наших громадян із Сектору Гази успішно завершена.

Реклама:

Здійснена ГУР МО України та МЗС України за дорученням президента України евакуаційна місія відбувалась у декілька етапів.

У підсумку із небезпечної зони вдалось вивезти 315 людей: 304 українці, 2 палестинці, 9 громадян Молдови".

Деталі: У ГУР уточнили, що серед врятованих із Сектору Гази ― двоє осіб з пораненнями, онкохвора, вагітна, а також двоє громадян, які координували українських воєнних розвідників безпосередньо у зоні конфлікту.

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: 1 грудня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомляв, що за час тимчасового перемир'я посольство України в Ізраїлі отримало ще 146 звернень українських громадян, які бажають евакуюватися зі Смуги Гази.

За його словами, за весь час від Ізраїлю та Єгипту українська сторона отримала 329 дозволів на евакуацію громадян із Сектору Гази. Вдалося вивезти 259 людей, із них 172 громадянина вже знаходяться в Україні, решта вирішили залишитися в Єгипті чи поїхати до Європи самотужки.

8 грудня президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні повідомив, що із Сектору Гази евакуювали ще 40 громадян України.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: