Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент про відновлення польотів: Це означатиме, що Україна перемагає

Вівторок, 19 грудня 2023, 20:05
Президент про відновлення польотів: Це означатиме, що Україна перемагає
Технічний переліт літака з "Борисполя", скриншот із відео аеропорту

Президент Володимир Зеленський заявив, що влада працює над відновленням польотів з України, але дав зрозуміти, що регулярні рейси з аеропорту "Бориспіль" – це віддалена перспектива. 

Джерело: Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції 19 грудня

Деталі: Польський кореспондент запитав із приводу технічного перельоту, здійсненого з аеропорту "Бориспіль" цього дня. Президент виявився не в курсі цієї події. Коли йому пояснили передісторію, Зеленський відповів.

Реклама:

"Мамі можемо дати вагон поки що, щоб допомогти", – пожартував він на запитання, коли мама журналіста зможе прилетіти до Києва. 

Але серйозно дав зрозуміти, що цивільні польоти стануть можливими з наближенням перемоги у війні. 

Пряма мова Зеленського: "Бориспіль" – це як Чорне море. Це серйозна дуже операція, скажу вам чесно. Відкриття "Борисполя" – це перемога українського ППО. Це буде говорити про те, що Україна перемагає. Це дуже серйозно.

ВІДЕО ДНЯ

Це потужний економічний крок також. Скажу відверто: ми ставимо таке питання нашим колегам – і знаємо, що конкретно нам потрібно. 

І тому передайте, будь ласка, мамі: нехай буде здорова, ми працюємо над її ідеєю".

Цьому передувало: Вранці 19 грудня 2023 року з Міжнародного аеропорту "Бориспіль", попри закритий повітряний простір, за запитом "Skyline Express" здійснили технічний перегін літака Boeing 777-300, без пасажирів та вантажу. Це був уже четвертий успішний перегін повітряного судна з аеропорту "Бориспіль" із початку війни. 

В аеропорту "Бориспіль" зазначили, що цей технічний перегін повітряного судна має сприяти тестуванню "політики відновлення" і відкрити шлях до "відновлення регулярних операцій, як тільки відповідна оцінка ризиків цього дозволить".

1 грудня голова Офісу президента Андрій Єрмак на зустрічі з представниками дипломатичного корпусу в аеропорту "Бориспіль" висловив переконання, що невдовзі аеропорт "Бориспіль" знову відправлятиме й прийматиме літаки, оскільки "тепер ми здатні забезпечити безпеку цього об’єкта".

Згодом радник Єрмака Михайло Подоляк заявив, що відкриття аеропорту "Бориспіль" стане можливим тільки тоді, коли українське небо буде повністю закрите від російських ракет і дронів.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...