Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія завдала масованого удару: у Києві, Львові і низці інших міст лунали вибухи, щонайменше 9 загиблих

П'ятниця, 29 грудня 2023, 07:39
Росія завдала масованого удару: у Києві, Львові і низці інших міст лунали вибухи, щонайменше 9 загиблих
Наслідки російського удару по Дніпропетровщині. Фото з Telegram Дніпропетровської ОВА

У Києві, Київській області, Запоріжжі та Дніпрі пролунали вибухи під час ранкової повітряної тривоги. Вибухи також чули в Одесі, Харкові, Львові та на Хмельниччині.

Джерело: мер Києва Віталій Кличко та Київська ОВА у Telegram, кореспондент Української правди, Суспільне

Пряма мова Кличка: "Вибухи в Києві. Працює ППО. Залишайтеся в укриттях!".

Реклама:

Деталі: Про роботу ППО на Київщині повідомляє кореспондент УП.

Дослівно КОВА: "Жителі Київщини! Ракетна атака! У регіоні працюють сили ППО. Дотримуйтеся інформаційної тиші. Закликаємо не знімати та не викладати в мережу роботу наших захисників!"

Суспільне пише, що звуки вибухів чують у Запоріжжі, також повторний вибух пролунав у Дніпрі. Повідомляється, що у Дніпрі горить один з торговельних центрів. За даними мера, у Дніпрі є загиблі і постраждалі. 

У Дніпропетровській області на 9:45 четверо загиблих.

ВІДЕО ДНЯ

Влада закликає мешканців перебувати в укриттях або дотримуватися правила "двох стін" під час сигналу повітряної тривоги.

Доповнено: О 7:48 Суспільне повідомило, що лунають вибухи на Хмельниччині. 

О 7:54 у Києві знову пролунали вибухи. Кличко повідомив, що це "інтенсивно працює ППО". У Києві зафіксоване падіння уламків в двох районах, за попередньою інформацією, є загорання житлової багатоповерхівки та поранені.

Вибухом пошкоджена будівля станції метро "Лук’янівська". Станція працює як укриття. Поїзди прослідують станцію без зупинки.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що під завалами складського приміщення в Шевченківського району знаходиться троє людей.

Згодом стало відомо, що у Києві з-під завалів складу дістали тіло загиблого, ще двох людей шукають, загальна кількість постраждалих у місті зросла до 17.

О 7:56 мер Харкова Ігор Терехов повідомив про третю хвилю ударів по Харкову. Загинув молодий чоловік, 8 людей дістали поранення. 

О 8:20 мер Льовова Андрій Садовий повідомив про вибухи у місті. Російські окупанти поцілили у житловий будинок у Львові; ймовірно, через падіння уламків ракети виникла пожежа у ліцеї, є загиблий і постраждалі. Пошкоджені 3 школи та дитячий садок. 

О 08:38 Садовий повідомив, що в місті знову лунають вибухи.

В Одесі внаслідок російської атаки загорілася багатоповерхівка. Внаслідок ранкової атаки в Одеській області загинуло щонайменше 2 людей та 10 осіб дістали поранення, зокрема двоє дітей.

О 9:30 тривоги почали скасовувати. 

Речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат заявив, що росіяни завдали масованого удару різними засобами повітряного нападу.

"Фактично летіло усе.. хіба "Калібрів" не було. А так ­– і "Кинджали" ми бачили і балістику, С-300 і крилаті ракети, які досі знаходяться на наших радарах, застосування "Шахедів" теж було. Ворог застосовував також ракети Х-22/32, близько 18 стратегічних бомбардувальників Ту-95 було теж застосовано (за попередньою інформацією, ракети Х-101, Х-555)... Стільки червоного (ворожі цілі) на наших моніторах дуже давно не було видно", ­– заявив Ігнат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: