Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Годинник Судного дня вирішили вперед не переводити

Вівторок, 23 січня 2024, 18:07
Годинник Судного дня вирішили вперед не переводити
годинник судного дня. фото: Bulletin of the Atomic Scientists

Вчені залишили на місці стрілки символічного Годинника Судного дня. До кінця світу, як і раніше, лишається 90 секунд.

Джерело: заснований Альбертом Ейнштейном американський журнал Bulletin of the Atomic Scientists ("Вісник вчених-атомників")

Деталі: Повідомляється, що це найближчий час до кінця світу в історії існування Годинника.

Реклама:

Пряма мова президентки "Вісника" Рейчел Бронсон: "Не зрозумійте неправильно: залишити стрілки годинника на позначці 90 секунд до опівночі - не свідчить про те, що світ стабільний. Зовсім навпаки. Урядам і громадам в усьому світі необхідно терміново діяти. І "Вісник" зберігає надію і натхнення з огляду на молоде покоління, яке очолює цей процес".

Деталі: На думку вченої ради журналу, така близькість до кінця світу обумовлена різними глобальними загрозами, які зараз існують у світі. Серед них війна, яку Росія розв'язала проти України, погіршення ситуації щодо скорочення ядерних озброєнь, кліматична криза і штучний інтелект.

Дослівно офіційна заява вчених: "Зловісні тенденції продовжують спрямовувати світ до глобальної катастрофи. Війна в Україні та широка і зростаюча залежність від ядерної зброї збільшують ризик ядерної ескалації. Китай, Росія та Сполучені Штати витрачають величезні кошти на розширення або модернізацію своїх ядерних арсеналів, збільшуючи небезпеку ядерної війни через помилки або прорахунки. У 2023 році Земля пережила найспекотніший рік за всю історію спостережень, а масові повені, лісові пожежі та інші кліматичні катаклізми торкнулися мільйонів людей по всьому світу. Тим часом прискорився стрімкий і тривожний розвиток медико-біологічних наук та інших проривних технологій, тоді як уряди докладають лише слабких зусиль, щоб їх контролювати... Але світ можна зробити безпечнішим. Стрілки Годинника можуть відсунутись від опівночі".

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: У січні 2023 року вчені пересунули стрілку Годинника Судного дня на 10 секунд вперед. Основною причиною переведення вони назвали напад Росії на Україну і загрозу ядерної війни, яку він несе. Серед інших причин - зміна клімату, біологічні явища та зловживання технологіями.

Починаючи з 2019 року стрілки Годинника Судного дня пересунулись на 30 секунд вперед. Тоді на них було 2 хвилини до кінця світу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: