Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Бєлгородській області РФ обмежили в’їзд та ввели канікули для школярів

Середа, 20 березня 2024, 11:11
У Бєлгородській області РФ обмежили в’їзд та ввели канікули для школярів
Бєлгород. Фото з соцмереж Гладкова

Губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков оголосив про достроковий початок шкільних канікул у прикордонних з Україною районах регіону та про обмеження в’їзду до семи населених пунктів.

Джерело: Гладков у соцмережах

Деталі: Оперативний штаб Бєлгородської області повідомив, що з 20 березня обмжують в'їзд до семи населених пунктів Грайворонського міського округу, звідки раніше почали відселяти мешканців.

Реклама:

На в’їздах з’являться блокпости, які пропускатимуть мешканців ненадовго до своїх будинків, аби погодувати тварин. Влада регіону продовжує умовляти людей залишити прикордонні території.

Також Гладков оголосив про достроковий початок шкільних канікул у прикордонних з Україною районах регіону, а також у Бєлгороді та Яковлевському міському окрузі.

Що передувало: За даними української розвідки, влада Бєлгородської області РФ вирішила проводити евакуацію місцевих жителів у зв'язку з військовими діями російських добровольців.

ВІДЕО ДНЯ

Перехоплення ГУР розмови місцевої мешканки засвідчило, що населення міста Грайоворон Бєлгородської області РФ евакуюють.

Гладков заявляв, що з Бєлгорода та прикордонних районів області евакуюють дев'ять тисяч дітей.

Передісторія:

  • З 12 березня 2024 року в прикордонних районах Бєлгородської та Курської областей РФ тривають бойові дії між російськими військовими і російськими добровольцями, які воюють на боці України: легіон "Свобода Росії", РДК і "Сибірський батальйон".
  • 13 березня російські добровольці опублікували спільну заяву, де анонсували удари по військових позиціях РФ у Бєлгороді та Курську і закликали місцевих жителів евакуюватися.
  • Згодом у РДК закликали всіх мешканців Курської та Брянської області, які не встигли або не мають змоги евакуюватися, негайно прослідувати в укриття.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування