Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова СБУ дав зрозуміти, що ситуація з повісткою журналісту не залишиться без уваги – нардеп

Субота, 6 квітня 2024, 16:39
Голова СБУ дав зрозуміти, що ситуація з повісткою журналісту не залишиться без уваги – нардеп
Малюк і Юрчишин, фото з Facebook Юрчишина

Голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин під час зустрічі з головою СБУ Василем Малюком обговорили ситуацію з намаганням вручити повістку журналісту-розслідувачу "Слідства.Інфо" Євгенію Шульгату.

Джерело: Юрчишин у Facebook

Пряма мова: "Зустрілися по гарячим слідам з головою Служби безпеки України. Проговорили і співпрацю у боротьбі з російською дезінформацією, і допомогу поневоленим Росією народам, і взаємодію з соціальними мережами для посилення нашої інформаційної безпеки. Подякував за внесок у збройну відсіч агресору.

Реклама:

Акцентував на неприпустимості дій та поведінки окремих співробітників. Голова чітко дав зрозуміти, що ця ситуація не залишиться без уваги".

Деталі: Відповідаючи в коментарях до посту на уточнююче питання, чи обговорювалася під час зустрічі ситуація з намаганням вручити повістку журналісту-розслідувачу Юрчишин відповів, що саме про це йшлося в останньому реченні його посту.

Що передувало: У суботу агенція журналістських розслідувань "Слідство.Інфо" оприлюднила матеріал про те, що 1 квітня в Оболонському районі Києва до журналіста "Слідства.Інфо" Євгенія Шульгата підійшли співробітники ТЦК та намагалися вручити повістку.

ВІДЕО ДНЯ

Саме Шульгат працював над розслідуванням про керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллю Вітюка, яке було опубліковано 4 квітня.

"Слідство.Інфо" з’ясувало, що з представниками ТЦК, які намагалися вручити повістку, імовірно, був Олексій Володимирович Біленко, який працює у департаменті кібербезпеки СБУ і є людиною, близькою до Вітюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: