Опозиція спробувала прорвати "Беркут" на День незалежності

53 перегляди
Середа, 24 серпня 2011, 16:53

Спецпідрозділи міліції перешкодили опозиції в День Незалежності здійснити мирну ходу на вулицю Банкову до адміністрації президента.

Після того, як в парку Шевченка закінчився мітинг опозиції, перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов закликав рушити "потужною колоною" до адміністрації президента.

"Мирною ходою підемо до адміністрації президента, щоб вручити їм резолюцію мітингу. І щоб вони збирали валізи", - сказав він.

Однак міліція повністю перекрила рух вулицею Володимирською у напрямку вулиці Богдана Хмельницького.

Учасники ходи прорвали перше коло міліції, але за ним вулиця була перегороджена металевими щитами, за якими вишикувались бійці спецпідрозділів у металевих шоломах та спецодязі

З боку вулиці Прорізної під'їхало чотири міліцейські автозаки, які зупинилися посеред вулиці Володимирської, створюючи додаткову перешкоду.

Учасники мітингу вирвали декілька залізних щитів, але не змогли прорвати міліцейський кордон. Опозиційна хода зупинилася біля нього..

Народні депутати-лідери опозиції вирішили не проривати міліцейський кордон, а прийти невеликими групами на концерт, який організовує влада на Майдані Незалежності.

"Прийдемо на Майдан з нашим прапорами, з нашими гаслами "Свободу політв’язням". І допоможемо їм святкувати під попсу", - сказав Турчинов.

Фото Мустафиа Найєма та Дмитра Ларіна

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації