Акція проти забудови Андріївського узвозу

27 переглядів
16
Субота, 21 квітня 2012, 14:51

У суботу близько тисячі людей зібралися на Михайлівській площі у Києві, протестуючи проти забудови Андріївського узвозу.

Біля пам’ятника княгині Ользі встановили сцену, на якій виступали активісти, митці.

Зокрема, виступили лідер організації "Збережи старий Київ" ігор Луценко, журналіст Єгор Соболєв, відомий дисидент Євген Сверстюк, філософ Мирослав Попович, а також історик Михайло Кальницький.

Кальницький зачитав документи, згідно з якими було погоджено будівництво торговельно-офісного центру Рината Ахметова на Андріївському узвозі. З них видно, що рішення про руйнування будинків було погоджено Мінкультом.

Також на мітингу виступили гурт "Даха Браха", "Тінь сонця", відомий гонщик Олексій Мочанов.

Під час акції люди скандували "Банду геть!", "Зупини руїну – поверни країну", "Київ належить нам", а також роздавали брошуру "Як захиститися від міліцейського свавілля".

Люди також тримали плакати "Ахметов, go home", "Ні руїні". Також на одному з плакатів було написано "Сволочи" і зображено Рината Ахметова і Олександра Попова.

Також активісти носили макет кота з Пейзажної алеї, виготовлений із пап'є-маше.

Крім того, біля сцени було розтягнуто полотно, на якому охочі могли написати свої вимоги до влади. Організатори акції обіцяли віднести його до КМДА.

Фото Дмитра Ларіна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 99.135.192.---stepan1000..
Только вместе Луганск и Львов,Киев и Ужгород вьігонят банду януковичей с их паханами с Украиньі
IP: 109.201.232.---korova..
...Здалеку від Києва, захоплююсь вами, дорогі кияни,з почуттям шани та поваги до вас!!! Не здавайте нашоі священноі , славноі столиці грошовитій нечисті, що окуповує землю предків наших нагло, безсоромно та нахабно!!! Я люблю вас,кияни, за вашу мужність, сміливість та безкомпромісніть- на цих фотках ви усі красиві, симпатичні від найменшого до найстаршого і мета ваша висока і благородна: захистити обличчя рідного міста таким, яким залишили нам у спадок предки наші !!! Спасибі вам - сердечно обнімаю та підтримую вас, даремно що далеко від вас,.СЛАВА ВАМ ! СЛАВА УКРАІНІ!!!
IP: 93.74.236.---локсматік..
я теж там був. І скажу вам - мені найбільше сподобався виступ Євгена Сверстюка, на-початку, він настільки віртузно володіє українською мовою, що слухати його - як мед пити. Суть його виступу зводилася до того, що, тільки скинувши режим януковича, можна запобігти подальшому руйнуванню Києва. Також сподобався Фагот з ТНМК, він простими словами розказав, що треба протестувати, коли тебе принижують. Фагот поки що не вивчив українського слова ЗОКРЕМА, але йому пробачається, за його пісні. Крім вищеперелічених гасел, ще кричали: "зека геть!", "попова геть!". Майже всі присутні були молодь, 20-35 років. Була велика кількість блогерів, також був Роман Чайка з 5 каналу-його напевне знає пересічний глядач. Тепер про сумне: по всьому центру міста стояли автобуси з беркутом, завдання яким стояло принагідно розігнати мирний мітинг співгромадян. Той автобус, що стояв коло цуму справляв враження, що беркут не місцевий, міліціянти палили біля автобуса, кидали недопалки навсібіч. 100% не київські
IP: 93.74.236.---локсматік..
друга технологія влади це влаштовування народних гулянь якраз в тому місці, де народ виражає свій протест. як тільки колона підійшла до міськадміністрації, почали споруджувати майданчик для стрибунів, причому спорудили його за 15 хвилин, ба навіть менше. пригадайте, коли були протести біля цвк, на площі перед цвк організували ярмарку за заниженими цінами, коли був протест підприємців на майдані, організували майдан-с тощо. нинішня влада настільки підступна, і настільки остогидла народу, що її на виборах можуть врятувати лише масштабні фальсифікації. чисто суб'єктивно - склалося враження - акцію фінансував Віталій Кличко
IP: 93.74.236.---локсматік..
жаль, що Фагот не співав, всі так чекали!
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації