Внутри "Межигорья". Первые фотографии неслыханной роскоши

Пятница, 6 апреля 2012, 14:49

Резиденція "Межигір'я" уже відклалася у суспільній свідомості як символ корупції президентського масштабу.

Вона була виведена з державної власності 2007 року за декілька тижнів до втрати Віктором Януковичем посади прем'єр-міністра, а зараз оформлена на низку підставних осіб та фірм.

Досі ми могли говорити про масштаби "Межигір'я" та гроші, які вливаються у його розбудову, користуючись лише космічною зйомкою та рідкісними кадрами, зробленими з вертольота.

Сьогодні "Українська правда" вперше публікує фотографії внутрішнього оздоблення одного з об'єктів у "Межигір'ї". Це - не декорації, які минулого літа показала адміністрація президента, а справжнє місце дозвілля президента.

На жаль, нам поки не вдалося отримати знімки всередині головного будинку резиденції - п'ятиповерхового маєтку від фінської компанії "Хонка".

Але ми пропонуємо читачам оцінити розмах за допомогою ілюстрацій, зроблених у іншому, значно меншому за масштабами приміщенні. Ми оприлюднюємо фотографії так званого "палацу на воді".

Це - дебаркадер "Галеон", який розташований у нижній частині "Межигір'я", на березі Київського моря. Об'єкт було завезено та інстальовано минулого року. Він призначений для відпочинку Януковича з друзями на воді, переважно - в літній час.

 
 
 

Минулого року, підпливши до Межигір'я з боку Дніпра, ми ледь змогли сфотографувати цей дебаркадер, захований за деревами. Натомість цей "палац на воді" видно у аерофотозйомці Google.

За інформацією джерел Української правди, спорудження цього дива несмаку та кітчу коштувало 75 мільйонів гривень.

Отже, про внутрішнє облаштування та уподобання Віктора Януковича судіть самі.

Перед вами - портфоліо виконаних на дебаркадері робіт, яке було підготовлено перед здачею об'єкту в експлуатацію минулого року.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Цей дебаркадер складається з декількох приміщень. Основне - це банкетна зала з естрадою. На стінах та стелі - деревина цінних порід, на підлозі - мармур, скрізь навколо - позолота і кришталь.

Також на дебаркадері є окремий кабінет Януковича та санвузол.

Про суми, які йдуть на облаштування "солодкого життя" у побуті президента, може свідчити одна деталь. По центру головної зали "палацу на воді" зроблено спеціальну нішу, в якій розміщено три люстри.

За допомогою експерта з питань освітлення Любомира Лозового нами було ідентифіковано одну з цих люстр. Її вартість становить - увага! - 97 тисяч доларів без податків. Це витвір мистецтва з кришталю та позолоти від іспанського виробника Mariner.

 
 
 

Тобто ціна лише однієї (!) з трьох люстр на одному, далеко не головному об'єкті в "Межигір'ї" еквівалентна вартості квартири в Києві!

Якщо такі гроші було вкладено в палац на воді, яким Янукович користується нерегулярно, то навіть складно уявити розмір видатків на "Хонку" та інші атрибути життя президента.

До речі, люстри цієї фірми Mariner висять і в межигірському кабінеті Януковича, який у лютому 2012 року за гроші бюджету орендували у фірми "Танталіт", що є номінальним власником усього в "Межигір'ї".

Цей дебаркадер також оформлено на фірму "Танталіт". Її директором є довірена особа родини Януковича Павло Литовченко, який уникає відповіді на запити "Української правди".

При цьому Литовченко володіє лише 0,03% компанії "Танталіт", а решта 99,97% належить підставним фірмам з Австрії та Ліхтенштейну.

І насамкінець, до відома українських платників податків.

Останнім часом влада оголосила про намір ввести податок на предмети розкошів. Так от, цей межигірський "палац на воді", де лише одна люстра коштує 100 тисяч доларів, оформлений на юридичну особу. Тому він не підпадатиме під дію нового закону.

А привілею наповнювати бюджет Віктор Янукович залишить своїм виборцям .

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде