Меблі Кучми спіткала доля їх господаря

Четверг, 6 октября 2005, 21:40

В одному з підвалів Маріїнського палацу покриваються пилом речі з дерева і золота, що були свідками злету і падіння Леоніда Кучми. Це його італійські меблі. За них бюджет заплатив шалені кошти у часи керівництва Юрія Дагаєва в Державному управлінні справами. Власне, саме їхня ціна і заважає продати антикваріат попередньої епохи.

Ющенко після переїзду на Банкову кілька тижнів сидів у кучминому інтер’єрі, відомому надмірним використанням червоного дерева, позолоти і мармуру. Але потім чинний президент все це замінив на більш стримані меблі. Питання ж, куди поділися старі столи, крісла і дивани, не на жарт схвилювало "Українську правду".

 

Виявилося, що значна частина меблів Кучми вже вивезено з приміщення секретаріату президента. Як повідомив нинішній начальник ДУС Ігор Тарасюк, тепер ці предмети зберігаються у Маріїнському палаці.

При чому якщо диван, два крісла, журнальний столик і годинник стоять в одній із зал Маріїнки, то кучмин робочий стіл, стіл для нарад і комоди просто доживають свій вік у підвалі.

Тарасюк сумнівається, що цей скарб потрібний якомусь музею: "Може, ми десь використаємо ці меблі. Може, комусь продамо...".

 

Керівник ДУС також не вірить, що хтось може купити це на аукціоні – бо внесено це все було за високою балансовою вартістю, нижче якої не можна опускатися. "Розумієте, усе воно було придбано за завищеними цінами. Хіба нормальна людина буде платити шалені кошти за стіл тільки тому, що там сидів Кучма? Хоча, бувають усякі… Але у мене немає якихось визначних ідей, куди б усе це прилаштувати", - сказав Тарасюк.

У відповідь "Українська правда" запропонувала йому зробити оголошення через наше видання. Можливо, хтось дійсно захоче мати стіл або крісло Кучми. Але відразу додамо, що серед експонатів немає відомого мельниченківського дивану. Його поміняли відразу, і нинішня його доля невідома.

Прейскурант же кучминого інтер’єру виглядає так:

 

Робочий стіл плюс стіл приставний - 293 000 гривень

 

Стіл для засідань - 278 000 гривень

 

Консоль– 114 000 гривень за одиницю гарнітуру (дві штуки)

 

Комод – 88 000 гривень

 

Диван тримісний – 44 000 гривень

Крісло – 29 000 гривень за одиницю гарнітуру (дві штуки)

 

Стіл журнальний з мармуровою кришкою – 29 000 гривень

 

Годинник на підлогу – 86 000 гривень

На запитання "Української правди", чи не хоче він викупити мебель, куплену для нього, Кучма відповів: "Українська правда", ти багата, то й купи. Ви ж живете на американські ґранти".

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде