2 грудня 2019

Архів

Публікації

Імпічмент як засіб: які приховані наслідки несе відсторонення Трампа

Імпічмент може дискредитувати найвищі посади в США як такі. Адже скандал підриває не тільки авторитет Трампа, а загалом усю гілку виконавчої влади.

Ваша косметика вбила кроликів і не лише: про тести на тваринах та гуманний вибір

Чому тестування косметики на тваринах потрібно припинити і як вибрати косметику, через яку вони не страждали.

Дорожче, ніж в Брюсселі: як українська "молочка" програє Україну виробникам з ЄС

Імпортних молочних продуктів в українських торгівельних мережах стає дедалі більше. Натомість виробництво молока в Україні зменшується. Що відбувається, і чому імпорт "молочки" з ЄС б'є рекорди?

Євген Чичваркін – Зеленському: Головне – не повертатися до Путіна спиною. І зашити кишені

Російський бізнесмен зачарований волелюбністю українців і сподівається, що успіхи України в побудові демократії зможуть якось вплинути і на ситуацію в його рідній Росії. (рос.)
Колонки

Похорон в "ЛНР": економія на поминках, потай від сусідів, "до смерті звикаєш"

Чому "останки князя Осьмомисла" є археологічним фейком?

Експансія: Чого бракує українській культурній політиці?

Україна – не Венесуела. Ринок землі потрібен, давайте обговорювати застереження

Три надзавдання для Єврокомісії: який курс проводитиме нове керівництво ЄС

"Розпил" одеського узбережжя: чи стане співучасником міністр Оржель?

Новини
22:48
Кулеба розповів, що змотивувало Путіна до зустрічі в Парижі
Віцепрем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба розповів, що змусило президента Росії Володимира Путіна зголоситися на зустріч "нормандської четвірки" 9 грудня в Парижі.
22:24
Економічні новини: зміна керівництва "Нафтогазу", поставки росгазу, вирубка лісів
Про зміну керівництва "Нафтогазу". Міністр енергетики Олексій Оржель, заявив що було прийнято рішення, щодо зміни керівництва і наглядових рад всіх стратегічних компаній, в тому числі Нафтогаз та Укренерго.
22:10
"Справа банкірів": суд завернув апеляцію фігурантки на арешт
Суд відмовив ексдиректорці департаменту банківського нагляду НБУ Аллі Шульзі в апеляції на обраний судом запобіжний захід у справі про заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту Нацбанку.
21:46
Фото, ВідеоМессі вшосте виграв "Золотий м'яч"
Аргентинський нападник "Барселони" Ліонель Мессі став володарем "Золотого м`яча" – нагороди найкращому футболісту світу за версією французького видання France Football.
21:11
Прибуток "ДТЕК Енерго" Ахметова зріс на 85%
Чистий прибуток "ДТЕК Енерго" в січні-вересні 2019 року зріс на 85,4% (на 2,9 мільярда гривень) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 6,29 мільярда гривень.
20:49
Фото"Слуги народу" вибрали нову голову Комітету зовнішньої політики
На засіданні фракції "Слуга народу" 2 грудня депутати обрали нову голову Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва 28-річну Лізу Ясько.
20:12
МЗС вручило ноту протесту послу Угорщини за слова про автономію Закарпаття
2 грудня до МЗС України було запрошено посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто, якому вказали на неприйнятність його заяв щодо автономії угорської національної меншини в Україні та блокування угорською стороною діяльності Комісії Україна – НАТО.
19:55
Новини 2 грудня: Зеленський в західних ЗМІ, вбивство сина депутата
Зеленський порадив тим, хто почувається росіянами, їхати в РФ, поліція затримала підозрюваних у вбивстві сина депутата Київської облради — новини, які були актуальні 2 грудня.
19:42
ФотоУ Таїланді затримали українця через обвинувачення США у хакерстві
Громадянина України Дениса Ярмака затримали під час весільної подорожі в аеропорту Бангкока: США звинувачує компанію, на яку працював українець, у комп’ютерному шахрайстві.
19:07
Зеленський доручив Кабміну зберегти транзит газу
Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про невідкладні заходи щодо забезпечення енергетичної безпеки".
18:49
У "Слузі народу" назвали кандидатури на місце скандального Яременка
На посаду очільника Комітету з питань зовнішньої політики претендують депутати фракції "Слуга народу" Єлизавета Ясько і Галина Михайлюк.
18:24
На Донбасі не стріляли від початку доби
Російські найманці впродовж 2 грудня не відкривали вогонь убік позицій Об’єднаних сил.
18:03
Бахматюк вважає, що в Офісі президента хочуть заволодіти його активами
Адвокати екс-власника VAB Банку Олега Бахматюка збираються ініціювати кримінальне провадження проти генерального прокурора Руслана Рябошапки, його заступника Віталія Касько, деяких суддів антикорупційного суду, а також щодо окремих осіб в Офісі президента, через незаконне відкриття справи по стабкредитах VAB Банку за вказівкою Кабінету міністрів.
17:45
Путін заборонив продавати гаджети без російського софта
Президент Росії Володимир Путін підписав закон про обов'язкове встановлення на окремі види електронних обчислювальних машин вітчизняного програмного забезпечення.
17:43
ЦВК дозволила змінювати місце голосування онлайн і одразу на 2 тури
Центральна виборча комісія спростила порядок тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси.
17:25
У Мінекономіки знайшли пояснення падінню промислового виробництва
У Міністерстві економіки заявили, що рекордне падіння промисловості на 5% у річному вимірі є наслідком загальносвітового тренду.
17:18
фотоВ центрі Києва знову стріляли в ресторані
У Київському ресторані "Баку" виник конфлікт зі стріляниною.
17:00
Гривня утримує позиції на міжбанку
2 грудня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 23,93 – 23,95 гривні за долар.
16:43
Президенту Нацакадемії аграрних наук повідомили про підозру, йдуть обшуки
Президента Національної академії аграрних наук України Ярослава Гадзало підозрюють у втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу.
16:35
Поліція вийшла на замовника нападу на Соболєва і його сім'ю
Правоохоронці вийшли на замовника вбивства депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, внаслідок чого загинув його трирічний син.
16:08
У ГПУ створили департамент з нагляду за злочинами в умовах збройного конфлікту       
У Генеральній прокуратурі створили Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.
16:05
відеоЗеленський на прикладі бігової доріжки пояснив, навіщо говорити з Путіним
Президент України назвав досягненням майбутню зустріч лідерів чотирьох країн у нормандському форматі і пояснив, навіщо говорити з лідером країни-агресора Володимиром Путіним про Донбас.
16:00
Хмельницький планує купити 35% акцій ТРЦ Ocean Plaza – АМКУ
Бізнесмен Василь Хмельницький має намір опосередковано через UPD Holdings Limited купити 35% акцій компанії Ocean Plaza Project.
15:35
відеоЗеленський розповів, як пропонував подарунок НАБУ за Альперіна
Президент Володимир Зеленський заявив, що пропонував цінний подарунок працівникам НАБУ, які затримали контрабандиста Вадима Альперіна, але вони відмовились.
15:30
Конкурс на голову "Нафтогазу" до кінця року малоймовірний – Вітренко
Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що "не бачить нічого поганого" у проведенні конкурсу на посаду керівника "Нафтогазу", але зазначив, що до кінця року його навряд чи можна провести.
15:26
відеоЗеленський: Знайшли "цікаве рішення", щоб вдвічі знизити тарифи на тепло
Президент Володимир Зеленський повідомляє, що знайдено рішення, яке дозволить знизити тарифи на опалення майже вдвічі наступної зими.
15:23
Чумак знає, що хтось у прокуратурі "зливає" матеріали Матіосу
Головний військовий прокурор Віктор Чумак заявив, що не спілкується зі своїм попередником Анатолієм Матіосом, але розуміє, що хтось з прокуратури зливає йому інформацію.
15:13
500 найбільш одіозних митників буде звільнено – Нефьодов
Очільник Державної митної служби Максим Нефьодов заявив, що з запуском нової митниці буде звільнено понад 500 найбільш одіозних працівників митниці.
15:08
Вбивство малюка в Києві: підозрюваним менше 20 років
Затриманим за підозрою у вбивстві трирічного сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва – менше 20 років.
15:01
Продаж Херсонської нафтоперевалки: переможець аукціону заплатив 200 мільйонів
Переможець аукціону з продажу Херсонського нафтоперевалочного комплексу заплатив 200 млн гривень і торги офіційно визнали такими, що відбулися.
14:35
У Кремлі відреагували на плани Зеленського повертати Крим
У Кремлі не збираються обговорювати тему повернення Криму в будь-якому форматі, але президент Росії Володимир Путін готовий дати президенту України Володимиру Зеленському відповіді на питання про півострів.
14:29
Бюджет-2020 передали на підпис Зеленському
Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков підписав законопроєкт про державний бюджет на 2020 рік - для того, щоб він набрав чинності, його має підписати президент.
14:22
В Азербайджані розпустили парламент
Парламент Азербайджану 2 грудня ухвалив рішення про розпуск і звернення до президента Ільгама Алієва щодо проведення в країні позачергових парламентських виборів.
14:08
Бойовики планують зробити російську єдиною "державною" в ОРДО
Так званий "глава" самопроголошеної "ДНР" Денис Пушилін запропонував позбавити українську мову статусу державної і зробити російську єдиною "офіційною мовою" на контрольованій бойовиками території.
13:56
Уряд почав приймати заявки до Українського фонду стартапів
Уряд почав приймати заявки до Українського фонду стартапів з розміров в 440 мільйонів гривень, розмір підтримки на один стартап — до 75 тисяч доларів.
13:50
Нідерланди звинуватили РФ у свідомій відмові видати Цемаха
Прокуратура Нідерландів заявила, що російська сторона свідомо дозволила бойовику Володимиру Цемаху, підозрюваному у причетності до катастрофи літака MH17 на Донбасі, виїхати з країни, що не видавати його Нідерландам.
13:49
"Спростування недостовірної інформації стосовно Ємельянова Артура Станіславовича"
13:37
У Польщі потяг врізався в фургон з нетверезими українцями
У неділю на півдні Польщі потяг зіткнувся з фургоном, у якому перебували двоє українців – вони були в нетверезому стані.
13:36
Голова екологічного комітету Ради збрехав про заборону вирубки лісів – ЗМІ
Попри заяву голови екологічного комітету Верховної Ради Олега Бондаренка, прийняті парламентом зміни до закону "Про заборону на проведення суцільних рубок у гірських ялицево-букових лісах Карпатського регіону" насправді легалізують поступові вирубки і створюють інші ризики для природи.
12:55
фотоУ Києві побилися відвідувачі і працівники ресторану, у заклад влетіло авто
На столичних Позняках побилися відвідувачі і працівники закладу MisterCat, в результаті бійки постраждали 8 осіб, які працюють у ресторані. Після конфлікту відвідувачі в’їхали автомобілем "БМВ" у вхідні двері приміщення та зникли з місця події.
12:51
Прямі поставки російського газу залежать від компенсацій за арбітражами – Оржель
Україна в переговорах щодо продовження транзиту та відновлення прямих постачань газу з РФ підкреслює важливість компенсації боргів "Газпрому" за Стокгольмським арбітражем.
12:48
Зеленський порадив тим, хто почувається росіянами на Донбасі, їхати в РФ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що за розгублених жителів окупованих нині територій Донбасу слід боротися, а проросійськи налаштовані можуть переїхати до Росії.
12:45
Міністр енергетики назвав дату наступних газових перемовин з РФ
Міністр енергетики Олексій Оржель заявив, що наступний раунд переговорів щодо контракту на транзит газу з РФ може відбутися вже 5 грудня.
12:43
У Кремлі назвали оціночними висловлювання щодо України спікера Держдуми
У Кремлі назвали оцінним судженням висловлювання спікера Держдуми В'ячеслава Володіна про загрозу виходу деяких областей зі складу України в разі утиску в цій країні "малих народів", нагадавши, що зовнішню політику в РФ визначає президент.
12:16
У Мінекоенерго розповіли, коли можуть виникнути проблеми з газопостачанням
У найхолодніші дні лютого та березня в Україні можуть виникнути технічні проблеми з газопостачанням в окремих містах, якщо Україна та РФ не укладуть нової угоди про транзит газу.
12:12
Звіробій приходила в ДБР, але на допит не дійшла
Військова Маруся Звіробій 2 грудня приходила в Державне бюро розслідувань, куди її викликали на допит в якості свідка у справі про погрози президенту Володимиру Зеленському, але на самому допиті була.
11:54
Листопад у Києві встановив 5 температурних рекордів
З грудня 2018 року по нинішній листопад усі місяці в Києві виявились теплішими за кліматичну норму.
11:49
карта У Києві створили електронний реєстр парків і скверів
У столиці у тестовому режимі почав працювати електронний реєстр зелених зон.
11:47
Міністр анонсував зміни в керівництві "Нафтогазу" та "Укренерго"
Міністр енергетики Олексій Оржель, заявив що було прийнято рішення, щодо зміни керівництва і наглядових рад всіх стратегічних компаній, в тому числі Нафтогаз та Укренерго.
11:24
У вівторок вхурделить, на дорогах казна-що – синоптик
Впродовж понеділка та вівторка практично в усіх областях України сніжитиме, але вже із середи опади припиняться, а з другої половини тижня очікується потепління.
11:19
Поліція затримала підозрюваних у вбивстві сина депутата Київської облради
Національна поліція затримала підозрюваних у вбивстві трирічного сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва.
11:15
Зеленський прокоментував заяви Трампа про корумповану Україну
Президент Володимир Зеленський заявив, що США шкодять Україні, коли посилають світу сигнал про неї як про корумповану державу.
11:15
Курс гривні на 2 грудня: міжбанк, готівковий, "чорний" ринок
2 грудня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 23,96 – 23,99 гривні за долар.
11:02
"Укрспецекспорт" фіктивно нагодував іноземні делегації на 12 мільйонів грн
ДБР розслідує, як службовці держкомпанії "Укрспецекспорт" у 2016-2019 рр. привласнювали кошти через організацію харчування представників іноземних делегацій в київському ресторані "Fisher", яке фактично не відбувалось.
11:01
фотоПатрульні у перший день зими забрали права у водія снігоприбирача: був п’яний
Патрульні поліцейські зупинили водія снігоприбирача за порушення правил дорожнього руху, він виявився п’яним.
10:44
ФотоГенпрокуратура провела обшуки в одеському аеропорту
Генеральна прокуратура та співробітники економічної безпеки СБУ провели обшуки на території міжнародного аеропорту Одеса та офісних приміщеннях підприємців-підрядників, які виконували ремонт аеропорту. Фото
10:43
Зеленський допускає розмову про контракт на транзит газу в Парижі
Президент України: "Північний потік-2" значно послабив наші позиції на переговорах... Якщо нам вдасться укласти новий транзитний договір на термін до 10 років, якщо європейці нам допоможуть, а Росія не противиться цьому, то цей аргумент, так би мовити, встане на ноги, що "Північний потік-2" не є політичним проєктом. Поки що це твердження без будь-яких підстав".
10:30
Разумков відповів спікеру Держдуми: Про розвал України можете тільки мріяти
Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков наголосив, що в Україні немає "малих народів", а влада працює над об’єднанням суспільства.
10:26
Росія видала акредитацію вишу в окупованому Луганську
Луганський державний медичний університет імені святителя Луки в окупованому Луганську отримав російську акредитацію на 6 років.
10:03
Китай ввів санкції проти США через підтримку протестів у Гонконгу
Китай ввів санкції проти американської неурядової правозахисної організації Human Rights Watch та призупинив розгляд заявок морських суден США на захід у Гонконг.
10:03
Аваков назвав "русским дураком" спікера Держдуми РФ, який зазіхнув на Україну
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прокоментував заяву спікера російської Держдуми про нібито утиски малих народів в Україні, назвавши його "русским дураком"
09:58
Силовики встановили, хто напав на антикорупційного експерта Лємєнова
Правоохоронці встановили осіб, підозрюваних у нападі на антикорупційного експерта, члена другої кадрової комісії Генеральної прокуратури Олександра Лємєнова.
09:41
Зеленський – світу: Я не почну війну на Донбасі, вибори – після виведення бойовиків
Президент України Володимир Зеленський наполягає, що місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей можна проводити лише за українським законодавством після деокупації.
09:41
НБУ викупив з ринку 184 мільйона доларів
В останній тиждень листопада Національний банк викупив з ринку 184 мільйона доларів - міжнародні золотовалютні резерви України з початку року поповнились на 5 мільярдів доларів.
09:37
Україну вкриє сніг, у Карпатах – до 20 см
Держслужба з надзвичайних ситуацій попередження про погіршення погодних умов і снігопад в Україні, поліція закликає водіїв бути обережними на дорогах.
09:24
Дитсадок горів вранці у Києві: загинув чоловік
Вранці у понеділок у Києві горів дитячий садок, загинув чоловік, який намагався загасити пожежу.
09:23
Малюк, застрелений у центрі Києва, був хрещеником Ірини Білик
Співачка Ірина Білик була хрещеною загиблого Олександра, 3-річного сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва.
09:00
У Франції розбився рятувальний вертоліт, троє загиблих
У Франції поблизу Марселя розбився вертоліт цивільної оборони, який летів на допомогу мешканцям постраждалих від негоди районів Французької Рив’єри.
08:46
У США пішов у відставку міністр, пов'язаний із імпічментом Трампа
Міністр енергетики США Рік Перрі пішов у відставку.
08:11
Офіційний курс: гривня зміцнилася до долара та євро
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні на 6 копійок, встановивши його на 2 грудня на рівні 23,97 гривні за долар, що є максимальним показником з початку 2016 року.
07:49
У Китаї скануватимуть обличчя користувачів смартфонів
Із 1 грудня жителям Китаю для підключення нових мобільних сервісів потрібно сканувати свої обличчя.
07:18
У Британії затримали спільника лондонського терориста
В англійському місті Сток-он-Трент поліція заарештувала колишнього спільника терориста Усмана Хана, який влаштува теракт на Лондонському мосту 29 листопада.
07:00
Головні новини неділі і ночі: вбивство дитини у центрі Києва, загибель двох українських військових
1 грудня у центрі Києва внаслідок обстрілу автомобіля загинула дитила, у зоні проведення ООС загинули двоє українських військових – новини, які були актуальні 1 грудня.
06:12
ООС: з початку доби без втрат
1 грудня збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. 
04:20
Трамп пропустить перше засідання суду щодо імпічменту
Президент США Дональд Трамп і його адвокати не братимуть участі в першому судовому засіданні щодо імпічменту.
03:36
У Лондоні винищувачі королівських ВПС піднімали по тривозі
У неділю над Лондоном невідомий літак втратив контакт з землею, на його перехоплення вилетіли винищувачів королівських ВПС.
02:24
Кандидат від Демократичної партії США припинив підготовку до виборів
Колишній конгресмен від Демократичної партії Джо Сестак заявив, що прийняв рішення припинити участь в виборах президента США 2020 року.
01:51
Війну проти природи потрібно припинити — генсек ООН
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав керівництво підприємств, що забруднюють довкілля, не ігнорувати питання захисту клімату.
01:13
Президенте Трамп, будь ласка, звільніть Гонконг: поліція знов розганяє демонстрації
У Гонконзі поліція застосувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів, що вийшли на акцію протесту.
00:33
ФОТОПершого грудня 113 членів ІДІЛ здалися уряду Афганістану
113 членів екстремістського угруповання "Ісламська держава" здалися уряду Афганістану.
00:09
В лісі за Києвом знайшли зниклого безвісти військового капелана
У Бородянському районі Київської області знайшли військового капелана Сергія Струка, який зник безвісти в ніч на 30 листопада.
23:31
Гончарук розповів, що Кабмін зробив за тиждень
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розказав, чого вдалося досягти уряду у своїй діяльності упродовж минулого тижня.