5 червня 2001

Архів

Новини
23:07
Міністр оборони США провів переговори у Києві
"Ось Лукашенко іде своїм альтернативним шляхом. Але, в цьому випадку, Україна постійно намагається - принаймні у зовнішній політиці - сидіти між двох стільців: між типовими проблемами країни, яка модернізується, але демократія якої не розвинена".
20:24
Кінах призначив ще одного свого екс-заступника керувати радниками
19:40
Кучма дав "клятву Демократа"
Приїзд до Києва Дональда Рамсфельда сприйняли в світі як знак. Шеф Пентагона став першим високопосадовим представником адміністрації Буша, який побував в Україні. "Немає сумнівів в тому, що те, як країна справляється з труднощами і проблемами, буде мати великий вплив на її імідж", - сказав він у Києві.
17:21
Призначені ще три міністри
Призначені ще три міністри, два з них - члени уряду Ющенка. Вакантними залишаються чотири портфелі - двох віце-прем'єрів, міністрів екології і транспорту. А тим часом Кучма задовольнив прохання СДПУ(О).
16:20
Кучма пропонує радикально знизити податки
Вже наступного року кількість податків і зборів скоротиться з 39 до 23, з 20% до 17% буде знижена ставка ПДВ, з 30% до 25% - ставка податку на прибуток підприємств. Нова шкала податку на прибуток з громадян по максимуму становитиме 25%, з 30% до 15% знизиться ставка оподаткування дивідендів.
13:59
Росіяни в захопленні від відставки "русофоба"
Російська преса не приховує радості з приводу відставки віце-прем'єра України з гуманітарних питань Миколи Жулинського, "відомого своїми антиросійськими настроями". "Після його відставки з двох гонителів російської мови в Україні в уряді залишився ще один - Іван Драч".
12:52
СДПУ(о) не програє. Тільки відступає
Призначення Геннадія Москаля главою Закарпатської області окремі "шанувальники" СДПУ(О) сприйняли з полегшенням. Не дивлячись на те, що Балогу, давнього противника партії Медведчука, прибрали, здавалося, що президент ухвалив єдине правильне в даній ситуації рішення, призначивши нейтральну людину. Однак СДПУ(О) так просто позиції не здає.
12:23
"Міністерські портфелі – бутафорія", - комуністи різко критикують Кучму
11:59
Кінах виправляє помилки Ющенка
Кінах назвав способи, за допомогою яких депутати зможуть лобіювати свої інтереси в уряді. Новий прем'єр пропонує створити постійно діючу консультативну раду, до якої б увійшли керівники Верховної Ради і парламентських фракцій. Про комітети Верховної Ради, де власне розглядаються законопроекти, Кінах не сказав нічого.