7 липня 2018

Архів

Публікації

Левко Лук'яненко. Вічний революціонер

Він провів у тюрмах і концтаборах 27 років. Каже, поклявся йти шляхом Наливайка. 23 серпня 1991 року Левку Лук'яненку прийшла найважливіша думка – він запропонував проголосити Україну незалежною державою.

Візьми собаку на роботу: три історії про те, як це – працювати з улюбленцем

"УП. Життя" розпитала трьох українців, для яких брати з собою собаку на роботу – звичайна справа, про те, чому вони це роблять та як собаки змінюють робочу атмосферу.

Теорія та практика

У теорії вибори можна пережити, не посилюючи розкол суспільства. Але на практиці чужі погляди будуть з високою ймовірністю інтерпретуватися як зрада України або зрада демократії. (рос.)
Колонки

Готова була втратити свідомість, але не показати лису голову

Що змінює "Закон про валюту"

Новини
23:43
Волкер: медіа поспішили з можливістю визнання анексії Криму
Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер підкреслює, що США не планують визнавати анексію Криму Росією.
23:07
ЗМІ: Косово і Сербія обговорюють можливість амністії за військові злочини
Частиною угоди про нормалізацію відносин між Косовом та Сербією може стати домовленість про амністію та звільнення від відповідальності за військові злочини, скоєні під час війни у Косові.
21:54
Стан трьох поранених на Рівненському полігоні військових стабілізували
Медикам вдалося стабілізувати стан трьох військовослужбовців, які отримали важкі поранення під час вибуху міномета на Рівненському військовому полігоні.
21:41
США звинуватили РФ у тиску на незалежні ЗМІ через штраф Радіо Свобода
Держдепартамент США звинуватив владу Росії в тиску на незалежних журналістів у зв'язку з так званим законом про ЗМІ - "іноземних агентів".
21:23
Під Маріуполем в автобусі знайшли посібника бойовиків
Під Маріуполем нацгвардійці зі складу Об’єднаних сил затримали громадянина, причетного до незаконного збройного формування "ДНР".
20:33
Програма, в ефірі якої Тимошенко звинуватила Порошенка, припиняє існування
10 липня закінчиться дія договору про створення програми "Доброго ранку, Країно!" на телеканалі "UA: ПЕРШИЙ", в ефірі якої лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко 5 липня звинуватила президента Петра Порошенка в переговорах з ватажками ОРДЛО з метою зриву виборів президента у 2019 році.
20:21
Смартфони можуть "підглядати" за користувачами - дослідження
В результаті тестування 17 тис. популярних Android-додатків з метою з'ясувати, чи записують вони звук з мікрофонів мобільних пристроїв, будь-яких свідчень передачі аудіофайлів на сторонні домени виявлено не було.
19:36
Помер Левко Лук'яненко
Український політв’язень, дисидент і колишній народний депутат Левко Лук’яненко помер 7 липня після тривалої хвороби.
19:29
СБУ: в Києві посадовці "Південно-Західної залізниці" розтратили 20 млн
У Києві СБУ викрила розтрату посадовцями регіональної філії "Південно-Західна залізниця" 20 мільйонів гривень під час закупівлі запчастин для рухомого складу.
18:45
Польська депутат занепокоєна реакцією іноземців на "причепурену" до ЧС Росію
Кремль використовує Чемпіонат світу з футболу для власної пропаганди, показуючи нібито інше обличчя Росії.
18:10
ООС: бойовики в суботу двічі відкривали вогонь
У суботу бойовики двічі порушували перемир'я, втрат серед українських військових немає.
17:59
У Харкові горіла 5-поверхівка, людей рятували через вікна
У Харкові в ніч на суботу сталася пожежа в п’ятиповерховому житловому будинку, під час якої було врятовано 24 людини, а також евакуйовано 85 мешканців.
17:44
Музей на Поштовій: У Мінкульті заявили, що зі статусом пам'ятки "затягують" у КМДА
Питання, пов'язані зі збереженням та музеєфікацією археологічних знахідок на Поштовій площі перебувають у сфері відповідальності органу охорони культурної спадщини КМДА, заявили у Мінкультури України.
17:34
КНДР незадоволена позицією США після нового раунду "ядерних переговорів"
Північна Корея заявила в суботу, що її тверда рішучість відмовитися від своїх ядерних програм може похитнутися після того, як США зажадали односторонньої денуклеаризації протягом двох днів переговорів в Пхеньяні.
17:07
У Брюсселі - протест проти участі Трампа в саміті НАТО
Європейські активісти протестують проти майбутньої участі президента США Дональда Трампа в саміті НАТО, що пройде в столиці Бельгії 11-12 липня.
16:57
Міськрада Харкова: причетність СБУ до подій 20 червня не підтвердилася
У міськраді Харкова заявляють, що інформація про причетність керівництва обласного управління СБУ до сутичок у Харківській міськраді 20 червня не підтвердилася.
16:32
Порошенко 8 липня відвідає Польщу і Волинь
Президент Петро Порошенко 8 липня здійснить робочий візит до Польщі та відвідає Волинь, куди у той же день прибуде президент Польщі Анджей Дуда.
16:24
Протеже Кононенка отримав ще 136 мільйонів на вуглезбагачення
Державні шахтоуправління Донецької області 19 червня уклали дві угоди з ПрАТ "Центральна збагачувальна фабрика "Мирноградська" про послуги щодо збагачення вугілля на загальну суму 136,30 млн гривень.
16:03
Президент Хорватії прилетіла на футбол в Сочі, зустрінеться з Медведєвим
Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович прилетіла в Сочі для відвідин матчу 1/4 фіналу Чемпіонату світу з футболу, в якому збірна Хорватії зіграє проти РФ.
15:59
Пожежа у "Зимовій вишні": В РФ порушили справу проти першого, хто гасив ТРЦ
Щодо начальника служби пожежогасіння порушено кримінальну справу за статтею "Недбалість".
15:57
Через загибель дітей у Ніжині відкрили два провадження, в місті жалоба
Поліція Чернігівщини відкрила два кримінальні провадження за фактом загибелі трьох підлітків внаслідок падіння бетонної плити в недобудованій будівлі в передмісті Ніжина.
15:28
ЄБРР назвав перешкоди для входження в капітал "Ощадбанку"
Відсутність закону про вдосконалення корпоративного управління в держбанках, ухваленого Верховною Радою 5 липня, було однією з ключових, але не єдиною перешкодою, для входження ЄБРР в капітал державного "Ощадбанку".
15:22
ООС: Бойовики знову порушили "хлібне перемир'я"
7 липня у зоні проведення Операції об’єднаних сил з опівночі до 11:00 зафіксовано 3 прицільних обстріли з боку бойовиків.
15:05
В Румунії під час показового польоту розбився винищувач МіГ-21
У Румунії в суботу під час показового польоту на румунській авіабазі Борча на півдні країни розбився винищувач МіГ-21. Фото
15:03
Левко Лук'яненко потрапив до реанімації
Український письменник, дисидент, один з авторів Акту про незалежність України та екс-нардеп Левко Лук'яненко потрапив до реанімації.
14:43
Маршрут Трампа у Британії пролягатиме подалі від протестів
Візит президента США Дональда Трампа до Великої Британії спланований таким чином, що Трамп практично не перебуватиме у Лондоні, де заплановані гучні протести проти нього.
14:26
оновленоПідозрюваному у вбивстві працівника Нацполіції оголосили підозру і заарештували
Прокуратура Києва повідомила про підозру 48-річному мешканцю Києва-Святошинського району за фактом умисного вбивства підполковника поліції Дмитра Глушака. 
13:58
У лавах ЗСУ виявили і затримали члена "ДНР"
Військова контррозвідка викрила та затримала військовослужбовця Збройних Сил України - учасника терористичної організації "ДНР". 
13:22
Меркель: НАТО має продемонструвати рішучість захищатися
Канцлер Німеччини Агнела Меркель заявила, що в останні роки виклики перед НАТО сильно змінилися і Альянс має продемонструвати рішучість захистити себе.
13:18
КПВВ "Золоте" змінив режим роботи для мешканців "сірої зони"
У Луганській області з 6 липня змінив режим роботи контрольний пункт в’їзду/виїзду "Золоте", який здійснюватиме пропуск мешканців н.п. Золоте, Катеринівка, Богуславське, Комишувате, Оріхове у разі пред’явлення документу, що засвідчує особу та місце реєстрації.
12:55
Реформування ринку природного газу під загрозою – EBA
Затягування з запровадженням добового балансування на ринку природного газу загрожує зривом його реформування.
12:49
Прокуратура віддала до суду справу про кримського генерала-зрадника
Військова прокуратура Центрального регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника управління держохорони України Станіслава Шапортова, якого підозрюють у держзраді (ч.1 ст.111 КК). 
12:40
"Нафтогаз" подав зустрічний позов до "Київтеплоенерго"
НАК "Нафтогаз України" подав зустрічний позов до "Київтеплоенерго" в рамках спору між сторонами щодо правонаступництва газових боргів і укладення договору на постачання газу.
12:32
Brexit: Уряд Британії схвалив стратегію майбутніх відносин з ЄС
Кабінет міністрів Великої Британії дійшов до "колективної угоди" щодо Brexit, оголосила прем'єр-міністр Тереза Мей.
12:27
В ОБСЄ закликали переписати "диктаторський" закон про блокування сайтів в Україні
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ закликав законодавців "серйозно переглянути текст законопроекту і збалансувати проблеми безпеки з правом громадян на вільне вираження і вільні ЗМІ".
11:52
Офіційний курс: гривня суттєво зміцнилася
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 12 копійок, встановивши його на 9 липня на рівні 26,31 гривні.
11:31
Сенцов написав листа: Почуваюся не так чудово, як може здатися
Незаконно засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов повідомив, що почувається "не так прекрасно, як може здатися деяким уповноваженим правозахисникам".
10:46
Берлін: У НАТО стурбовані можливими угодами Трампа і Путіна
У НАТО стурбовані тим, що президент США Дональд Трамп мрже досягти домовленостей з президентом РФ Владіміром Путіним в обхід Альянсу.
10:39
Українцю, що вимагав $350 тисяч за звільнення дітей-заручників, світить до 6 років
Мешканцю Івано-Франківської області, який вимагав 350 тисяч доларів за "звільнення 20 дітей-заручників", оголошено про підозру.
10:14
Київавтодор замовив ремонт дощової каналізації на 133 мільйони і "сховав" кошторис
"Київавтодор" замовила ТОВ "БРК Гідросервіс" реконструкцію дощової каналізації на Броварському проспекті у Києві за 133,31 млн грн. і не оприлюднив дані про ресурси та кошториси разом із договором, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.
09:40
У червні адмінмежу з Кримом перетинали на 37% частіше
Протягом червня 2018 року адміністративну межу з анексованим Кримом у Херсонській області в обох напрямках перетнули на 37,68% більше порівняно з травнем. 
09:15
На Закарпатті оголосили День жалоби
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль підписав розпорядження про оголошення 7 липня на Закарпатті Дня жалоби у зв’язку із загибеллю бійців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону.
09:04
У Києві через реконструкцію Паркової дороги частково обмежать рух
У Києві з 15 липня розпочнуться роботи з реконструкції Паркової дороги з повним закриттям руху на відповідній ділянці.
07:47
ООС: Бойовики здійснили 30 обстрілів і втратили двох снайперів
Упродовж минулої доби противник 30 разів відкривав вогонь по позиціях ООС, поранення дістав один військовослужбовець Об’єднаних сил.
07:16
Макрон зібрався відвідати чемпіонат світу з футболу в РФ
Президент Франції Еммануель Макрон вирушить в Росію на чемпіонат світу з футболу
06:09
Російські найманці, які воювали на Донбасі, просять Путіна дати їм статус УБД
Російські ПВК "Патріот", "ПВК Вагнера" та інші звернулися до президента РФ Владіміра Путіна з вимогою легалізувати приватні військові компанії і людей, які в них служили.
05:15
У поліції порахували скільки ромів в Україні живе у таборах
В Україні близько більше 100 тисяч ромів живе у таборах.
03:40
Розслідування отруєння "Новічком" в Еймсбері може тривати місяці
Розслідування отруєння нервово-паралітичним речовиною групи "Новічок" 44-річної мешканки Солсбері Дон Стерджес і 45-річного Чарлі Роулі з Еймсбері може зайняти тижні, а, ймовірно, і місяці.
02:38
фото, відеоВ Одесі провели яскраву акцію на підтримку Сенцова
Масштабна акція на підтримку політичних в'язнів, утримуваних в російських і кримських в'язницях, пройшла на Потьомкінських сходах в Одесі.
01:56
ОЗХЗ встановила застосування хлору в квітні в Думі
Організація із заборони хімічної зброї встановила, що під час хімічної атаки в сирійському місті Дума в квітні цього року застосовувався хлор.
00:33
У Києві чоловік поранив журналістку із травматичної зброї
У Києві, неподалік столичного вокзалу, чоловік вистрілив із травматичної зброї і поранив журналістку каналу СТБ Євгенію Мотрич.