9 березня 2006

Архів

Публікації

Туреччина як порятунок від шантажу

Єдиний шлях нейтралізувати свого конкурента – це розпочати тісну співпрацю з ним. Так само, набагато легше протистояти одному дуже сильному та впливовому супротивнику разом. "Через декілька років Україна може самозабезпечити себе газом". "Що і як робити для цього, ми вже знаємо", - сказав Тарасюк.

"Ядерні сховища в Україні" - хто за, хто проти...

Основними темами тижня (виходячи з масиву текстів, присвячених цим темам) можна вважати активне коментування українським політикумом інформації про будівництво на території України сховища ядерних відходів, а також обвинувачення главою передвиборної кампанії Партії Регіонів Е. Кушнарьовим президента Ющенко в державному перевороті 2004 року.

"Чорні технологи" почали фальшувати газети

У Криму було розповсюджено фальшивий номер газети "Перша Кримська", спрямований проти Партії регіонів.

9 березня 2001 року: спогади і прогнози від ініціаторів "України без Кучми"

- Хто винен у подіях 9 березня? - Всі. Винні ми, що піддалися на провокацію та й самі хотіли цього. Винна влада, яка 9 березня побила і заарештувала безліч людей, особливо молоді, за те, що вони розмовляли українською мовою. Винні політики, які оголосили про те, що вони не пустять Кучму до пам'ятника Шевченку на день народження Кобзаря.

Не лякайте Януковичем, або Пошуки інтегральної ідеї

Треба об'єднуватися. І брати краще від кожного за інтегральні принципи. Залишається лишень з'ясувати, чому так уперто Юлія Володимирівна відстоює у багатостраждальній угоді про коаліцію обов'язковий пункт про категоричну відмову блокування у ВР із Партією регіонів? І чому НУ, хоч і не називаючи імен, але теж не допускає в угоді можливості об'єднання з ПР?

Шевченківська премія: проблеми, яким немає кінця

Чи може претендувати на статус національної премія, обговорення номінантів якої ведеться вкрай мляво, далеко не у всіх ЗМІ, а вручення якої не стає подією навіть другого, а то й третього рівня у житті нації? А тим часом чергові лауреати вже визначені, і більшість серед них – ті, чиї прізвища невідомі навіть більшій частині освіченого загалу, і при тому, очевидно, цілком професійні митці.

Донецька любов Єханурову не світить?

У Донецьку на виборах до Верховної Ради за Партію регіонів готові проголосувати 67% виборців.

Актуальний Шевченко. Вирівнювач хребта

Через архетиповість Шевченка радянський режим так і не ризикнув за все своє існування викреслити Шевченка з історії, як це було зроблено з сотнями інших українських діячів. Хоча радянська школа намагалася виховати відразу до творчості Шевченка, представляючи його п'яним мужиком в кудлатій шапці, це лишилося дрібним уколом.
Новини
20:06
За Януковичем, Литвином і "Нашою Україною" Омельченка підтримав Кінах
Партія промисловців і підприємців України висловила підтримку кандидатурі нинішнього мера Олександра Омельченка на виборах Київського міського голови.
19:41
АХМЕТОВ ВТРАТИВ ПОЛОВИНУ СТАТКІВ, АЛЕ ЗАЛИШАЄТЬСЯ НАЙБАГАТШИМ
Три українські бізнесмени за результатами 2005 року потрапили до списку найбагатших людей планети, який щорічно складається журналом Forbes
19:12
Росія образилася на підривників і мутну воду
Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав спробою підірвати механізм врегулювання ситуацію в Придністров'ї нові митні правила, уведені Кишиневом
19:00
Україні повернули готель, у продажі якого обвинувачують Бакая
Госпсуд Києва задовольнив позов прокурора Криму, визнавши недійсним договір купівлі-продажу російським "Внешторгбанком" споруд кримського пансіонату "Гліцинія", а також додаткових угод до нього.
18:49
Литвин замислився, в якому місці могло прорвати, якби не прорвало в іншому
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що в Україні не буде повторення Майдану.
17:34
Янукович передумав дебатувати з Єхануровим?
Керівник передвиборної кампанії Партії регіонів Євген Кушнарьов вважає несерйозною пропозицію "Нашої України" провести дебати між Віктором Януковичем і Юрієм Єхануровим 24 березня.
16:24
З ВИБОРІВ ЗНЯЛАСЯ ПЕРША ПАРТІЯ
Партія "Нова сила" відмовляється від подальшої участі у виборах до Верховної Ради, пояснюючи це тиском з боку влади.
15:46
У Януковича не радіють скасуванню поправки?
Керівник виборчої кампанії Партії регіонів Євгеній Кушнарьов вважає скасування поправки Джексона-Веніка американською передвиборною піар-акцією, яка мало що дасть Україні
15:28
Росіяни стурбовані через скасування поправки Джексона-Веніка для України
У Росії вважають, що скасування Сполученими Штатами Америки поправки Джексона-Веніка щодо України є винятково політичним кроком, не пов'язаним з економікою.
15:15
Європа запропонувала Україні вирішити нову проблему в позитивному дусі
Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Бельгії Карел де Гухт закликав вирішувати проблеми на молдавсько-українському кордоні "у позитивному дусі"
15:15
"Україна" та НТН маніпулюють на користь Януковича
Лідерами телеефіру за місяць до парламентських виборів стали БЮТ, НСНУ та Партія регіонів.
15:03
Мороз поскаржився на дурниці від Тимошенко
Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє про використання чорного піару проти СПУ в тих засобах масової інформації, що співпрацюють з лідером БЮТ Юлією Тимошенко.
14:51
Янукович зможе створити свою більшість?
Партія регіонів матиме шанси на створення парламентської більшості власних сил, якщо в парламент пройдуть лише чотири політичних сили - Партія регіонів, блок "Наша Україна", блок Юлії Тимошенко і Соцпартія
14:36
Литвин не хоче бійки і ламання через коліно
На останньому пленарному тижні парламент повинен розглянути більш ніж півтори сотні рішень
14:33
Януковича вважають моральнішим за "Нашу Україну"?
За місяць до голосування матеріали про вибори до Верховної Ради (включно з політичною рекламою) становили 46% серед повідомлень про політику.
14:16
Ющенко не захотів мовчати, як Кучма і Кравчук
Президент Віктор Ющенко закликає чесно і фахово вирішувати питання ядерних відходів, не вдаючись до політичних спекуляцій.
13:55
Щоб сподобатися виборцям, партії кинули мільярд доларів
Головною проблемою виборів залишається технічне забезпечення виборчого процесу
13:37
Ющенко придумав, що б ще таке побудувати в центрі Києва
Президент Віктор Ющенко розглядає можливість будівництва комплексного Національного культурно-інформаційного центру "Шевченківський дім"
13:28
Росіяни думають, що Україна хоче "удушити" Придністров’я
Російська міжвідомча група експертів, яка прибула до Тирасполя, прийшла до висновку, що ситуація в Придністров’ї може призвести до масштабної економічної кризи.
13:16
Литвин попереджає про розлад психіки
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що ситуація в країні після виборів стане "набагато гіршою в економічному, політичному та морально-психологічному плані".
13:02
оновленоЮщенко хотів зробити Медведчуку подарунок, але тому все не подобається
Президент Віктор Ющенко вважає, що перед тим, як Україні буде запропоновано вступити до Європейського Союзу і НАТО, потрібно буде провести всеукраїнський референдум.
12:59
Ющенко хоче, щоб на виборах обрали "милих серцю"
Президент Віктор Ющенко закликає українців свідомо проголосувати на виборах 26 березня.
12:48
МЗС сказав росіянам, що час нав'язувати свою думку закінчився
Метою України є інтеграція в Європейський Союз і НАТО, разом з тим Україна виступає за розвиток добросусідських відносин з Росією.
12:19
У штабі Тимошенко забороняють Єханурову мріяти
Блок Юлії Тимошенко наполягає на тому, що кандидатуру прем'єр-міністра повинна висувати та політична сила, що набере більшість голосів на парламентських виборах.
12:10
Ющенку не все розповіли про "блокаду" Придністров'я?
У Києві та Тирасполі буде створено комісії з обговорення ситуації на придністровській ділянці молдавсько-українського кордону.
11:32
"Наша Україна" хоче довести, що януковичі брешуть
"Наша Україна" може оскаржити поширення Партією регіонів неправдивої інформації у своїй передвиборчій агітації.
11:18
Тимошенко нагадала Ющенку про слово фашист
Блок Юлії Тимошенко пропонує владі вибачитися перед учасниками подій 9 березня 2001 року та проголосити цей день - днем єдності й пам’яті борців за свободу
10:59
доповнено 13:41Яценюк зробив металургам американський подарунок
Президент Віктор Ющенко вітає скасування Палатою представників Конгресу США поправки Джексона-Веніка щодо України.
10:45
США і ЄС захистять Україну від маніпуляцій Росії?
США проводять тісні консультації з ЄС з енергетичної безпеки для України, заявив заступник держсекретаря США з країн Європи і Євразії Деніел Фрід
10:07
ЄХАНУРОВ ВЖЕ ГОТОВИЙ СВЯТКУВАТИ ПЕРЕМОГУ ЮЩЕНКА-2009
Прем’єр-міністр Юрій Єханурова вважає, що президент Віктор Ющенко має виграти президентські вибори в 2009 році.
09:57
оновлено 11:14Єхануров і Янукович вибрали місце для побачення
Блок "Наша Україна" і Партія регіонів підтвердили участь їхніх лідерів Юрія Єханурова і Віктора Януковича в теледебатах на "5 каналі", на які їх було запрошено.
09:55
Подруга Кучми розповіла, як врятувала 8 березня
Одна з лідерів блоку "Не так!", Валентина Довженко, розповіла, що в 1992 році наполягла на тому, щоб свято 8 березня залишилось.
09:54
Брат Клюєва хоче повторити подвиг Тарути
Український консорціум у складі меткомбината ім. Ілліча" і "Укрпідшипника" має намір оскаржити рішення з продажу Bank Burgenland (Австрія) страхової компанії Grazer Wechselseitige
09:39
Ющенко потрібний Януковичу як прапор?
Голова комітету Європарламенту зі зв'язків з Україною Марек Сівєц вважає, що на даний час неможливо говорити, яка політична сила переможе на парламентських виборах.
09:37
У ЄС замислились над енергозалежністю і пообіцяли Україні дружбу
Нова стратегія енергозабезпечення країн-членів ЄС не зменшує ролі України як партнера Євросоюзу в енергетичній сфері.