День Подяки або 45 мільйонів індичок

Четвер, 22 листопада 2001, 18:38
В Америці, в передостанній день листопада святкують День Подяки. З огляду на осінні події, США у цьому році майже зі святістю ставляться до цього свята. Як показують у всіх американських фільмах, на це свято вся американська сім'я збирається разом. І от син чи донька з далекої Флоріди їдуть на святкову вечерю у далеке Сан-Франциско.

Зібратися всією сім'єю на це свято – просто обов'язок кожного американця, у якого, звичайно, є сім'я. Але, окрім вечері, американці ще виходять на вулиці своїх міст, де у цей вечір проходять численні паради. Найбільші та найяскравіші у великих містах – Нью Йорку, Вашингтоні. При чому саме на параді Дня Подяки вперше з'являється Санта Клаус, американський Дід Мороз, який вже потім впродовж місяця не сходить з вітрин магазинів. Фактично, саме з Дня Подяки починається період підготовки до Різдва та Новорічних свят.

 
 
Свій початок День Подяки бере з тих далеких днів, коли перші пілігрими прибули до Америки у далекому 1621 році. Вони оселилися на узбережжі, а своє поселення назвали Новою Англією (New England). Місцева природа була до них дуже суворою – протягом трьох чи більше років людям ніяк не вдавалося зібрати гарного врожаю. І от нарешті погодні умови "змилостивилися", і врожай поселенців дозволяв їм перезимувати. На знак цього вони організували велике свято, під час якого дякували та благословляли Бога за їжу.

Традиційною стравою Дня Подяки є індичка. Причому, готувати її повинні всією сім'єю і, причому, власноруч. Індичка – велика, м'ясиста та жирна птиця є символом добробуту та ситості. Для цього використовуються молоді індички - не старше 5-7 місяців. ЇЇ зазвичай готують у духовці та подають з овочами – картоплею, кукурудзою, зеленим горошком. Також її набивають яблуками або гарбузом.

За даними інституту Геллапа, у День Подяки американці з'їдають до 45 мільйонів індичок, в основному, у смаженому вигляді. Цього святкового дня середній американець споживає до 4000 калорій - удвічі більше, ніж в звичайні дні. Це, на думку фахівців, є однією з численних причин збільшення ваги середньостатистичного американця.

Індичка давно стала свого роду "ритуальною" для жителів Нового світу, і тому особливу увагу приділяють не тільки її м'ясу, але і різним властивостям. Так, дослідження показали, що живі індички мають багато здібностей, у тому числі можуть розрізнювати кольори. Однак вони повністю позбавлені здатності розрізняти запахи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді