Солана побував у квартирі Ющенка. Коли Ющенка не було вдома

П'ятниця, 21 січня 2005, 18:37
До Ющенка в гості прибув верховний європеєць Хав’єр Солана. Він не зможе бути присутній на інавгурації, тому заїхав до Києва за два дні до урочистостей. Майбутній президент Віктор Ющенко приймав Солану прямо у себе в квартирі.

Як відомо, Ющенко живе біля Майдану Незалежності, на вулиці Малій Житомирській. У нього двоповерхова квартира під дахом будинку. Тут до загострення політичної боротьби він мешкав з дружиною, трьома малими дітьми та дорослим сином Андрієм.

Але після отруєння в розпал виборів Ющенко забрав дітей з дружиною до будинку в Безрадичах, який знаходиться під щільнішою охороною. Там малолітні дочки, за словами Ющенка, почували себе "на прив’язі як козочки у садочку", а дружина Катерина "читала інтернет, півночі плакала, бо страшно – а коли сходило сонце, то ставало не так страшно".

Одним словом, повернення родини Ющенків до київської квартири було теж результатом перемоги демократії. І проінспектувати цю територію прийшов у п’ятницю Хав’єр Солана.

Солана з’явився у помешканні Ющенка десь за півгодини, як туди приїхав господар. Більше того, Солана прийшов, коли вдома не було навіть дружини Ющенка Катерини. Що він робив у цей час всередині – невідомо.

Не відомо також, чи весь обід, але його частину точно готували не дома в Ющенка. Бо їжу підвозили у коробках навіть у момент, коли на порозі мав з’явитися верховний європейський чиновник. З того, що можна було побачити – гостя годували варениками. Ще якусь їжу занесли у дім на тарілках – але целофан на них апетитно запітнів, і вміст було розгледіти неможливо.

Ющенко з’явився вдома у супроводі Зінченка (чи це знак, хто буде новим прем’єром?) і особистого охоронця. Поцілував дружину і Солану. При цьому Ющенко привітався з комісаром Євросоюзу англійською: "Найс ту міт ю!". Тобто, "привіт, друже, скільки років – скільки зим!".

 
 
Потім Ющенко став водити брюссельського гостя по квартирі і показувати колекцію трипільських глечиків та іншої продукції, збирання якої є хоббі нового президента.

У цій частині програми Ющенко говорив українською, а синхронний переклад Солані здійснювала майбутня перша леді. Слід розуміти, непомітно у цей момент Зінченко поїхав. Бо стіл був накритий на трьох персон.

 
 
Частування їжі супроводжувалося подяками Солані за участь у врегулюванні кризи під час помаранчевої революції. А також розмовами про членство України в Євросоюзі. „Нічого неможливого для України немає”, - сказав в інтерв’ю агентству „Рейтер” Солана після обіду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді