"Together we are many, нас не подолати!"

Четвер, 17 березня 2005, 20:21
Ні, що не кажіть, але українців легко здивувати, змусити рюмсати і лізти до кишені за хусточкою. Ми наївні, добрі серцем й легко віримо у чесноти інших. Приміром, так і хочеться пригорнути "братів малих, німих..." в особі політичного вигнанця Березовського. У сенсі – Платона Єлєніна. З Лондону.

Його старовинний олігархічний приятель, а нині активний борець з кучмівською спадщиною Олександр Волков по секрету розповів, що Борис Абрамович їдуть... От-от. Мовляв, мріє не просто наповнити легені цілющим повітрям Майдану, а й побувати у Києво-Печерській лаврі.

Хто сумнівається – така людина як Березовський не може не нудитись у Лондоні без духовної опіки. І куплений нещодавно палац Chateau de la Garoupe ціною у 30 мільйонів доларів і чорний лабрадор (як у Путіна!) не гріють серця. І фотографії з київського Майдану, що їх привезла дружина з інавгурації президента Ющенка, важливіші за можливість мати спокійний сон під омофором Її Величності.

Але не дає спокою одна дрібничка. Чому емігрантська душа Березовського рветься з волі у те єдине місце в Києві, яке до сьогодні лишається твердинею Московського патріархату у його найбільш автентичній і неспотвореній початком ХХІ століття формі?

...Трохи не побився з приятелем. Подумати тільки – не дійшли згоди у питанні чи може Олег Блохін виконувати обов'язки тренера народної збірної та народного обранця. Водночас. Причому у першому випадку – на громадських засадах.

Ну, справді, якщо маємо членів уряду та президентського апарату, які працюють "на безоплатній основі", не бажаючи здавати мандати за попереднім місцем служби українському народу – у Верховній Раді, які можуть бути претензії.

Що краще – мати збірну з тренером чи "мати" Конституцію?.. Тим більше, що за чотири роки Олег Володимирович виступив з трибуни парламенту лише двічі – і якраз на минулому тижні, обороняючись від безсердечного комуніста Матвеєва з регламентного комітету. Цікаво, що саме КПУ привела Блохіна в парламент (під легендарним № 10 у списку). Як казав відомий персонаж – "я тебе породив, я тебе і вб'ю..."

Блохін-есдек вбив Блохіна-тренера. Збірну теж жаль, бо наші шанси потрапити на чемпіонат світу-2006 є реальними. Але ще більше хочеться пожалкувати здоровий глузд. Бо, приміром, важко уявити тренера зібрної Німеччини Юргена Клінсманна, який відмовляється від посади лише тому, що керівник регламентного комітету бундестагу вимагає визначитись...

"Гринджоли" зникли з телеекранів. Проте, їхній хіт отримав нове дихання у виконанні Леоніда Макаровича. Днями Кравчук вибіг на поле стадіону "Динамо" і почав скандувати "Разом нас багато, нас не подолати".

Це не запізніла реакція на підсумки відбіркового конкурсу "Євробачення". Так брати Суркіси вирішили просигналізувати російському бізнесмену Григоришину. Адже рядок, що його винесено у заголовок, можна перекласти і так – "Разом ми маємо багато грошей, і нас не подолати". Ну-ну...

Доречні публікації:

Без голови

Життя за ЮЛІЯ-нським календарем

Ющенко, де Гонгадзе?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді