Гриценко показав приклад Зваричу

Понеділок, 25 квітня 2005, 20:42
Поки Роман Зварич не поспішає принести диплом Колумбійського університету або хоча б підтвердження своєї вищої освіти, естафету перехопив міністр оборони Анатолій Гриценко. Він поставив Зварича у зовсім незручну ситуацію, бо за власною ініціативою виставив на загальний огляд свої дипломи.

Так Гриценко відреагував на провокуючу ідею Тимошенко, яка запропонувала вивісити в прес-центрі Кабміну всі свідоцтва про освіту урядовців – щоб не виникало подібних конфузів, як у випадку з Романом Зваричем.

"Прекрасно було б прямо в прес-клубі розмістити дипломи всіх міністрів разом з додатками, які у них були оцінки... В тому числі і каліфорнійські дипломи (удар по Януковичу), і атестати з фізико-математичних шкіл (підкол Червоненка), щоб ви могли подивитися, хто в уряді працює, який фах у цих людей", - сказала тоді Тимошенко.

Правда, наступного разу вона дала задній хід – сказала, що міністри "ще продовжують удосконалювати свою освіту, і перед вивішуванням своїх дипломів, можливо, ще закінчать музичну школу або гурток вишивання, щоб все це було повноцінно, і щоб вони були всебічно розвиненими людьми".

Але міністру оборони Гриценку ця гра явно не сподобалася. Він заявив, що не має наміру "закінчувати музичну школу або гурток вишивання", і ПЕРШИМ з урядовців зробив надбанням громадськості свої академічні успіхи.

На сайті Міноборони у понеділок було вивішено біографію міністра та копії дипломів.

Отож, Анатолій Гриценко народився у 1957 році в Черкаській області.

У 1974 міністр з золотою медаллю закінчив Київське Суворівське училище. З усіх обов’язкових курсів міністр отримав п’ятірки, а також додатково прослухав курси з етики та естетики.

кликніть щоб збільшити

У 1979 році Гриценко закінчив вище військове авіаційне інженерне училище за спеціальністю "Автоматическое, электро и приборное оборудование пилотируемых летальних аппаратов". Знову із золотою медаллю, значиться на форзаці диплому № 054549.

кликніть щоб збільшити

У 1985 в тому ж військовому авіаційному інженерному училищі Гриценко отримав вчену ступінь кандидата технічних наук.

кликніть щоб збільшити

Як йдеться далі у біографії, за 25 років військової кар’єри Гриценко проходив службу у стройових частинах, працював викладачем у вищому військовому навчальному закладі, на штабних посадах в Міністерстві оборони України, очолював Управління проблем воєнної безпеки та військового будівництва Науково-дослідного центру Генерального штабу ЗС України.

У 1993 році закінчив Інститут іноземних мов Міністерства оборони США, а в наступному році – оперативно-стратегічний факультет Університету військово-повітряних сил США.

кликніть щоб збільшити

У 1995 році закінчив Академію збройних сил України.

кликніть щоб збільшити

Обидва дипломи також вивішені на сайті. Окрім цього, на там же розміщено диплом старшого наукового співробітника, виданого рішенням вченої ради Генерального штабу збройних сил України.

кликніть щоб збільшити

В уряді Тимошенко чимало кандидатів наук, є доктори та професори, люди, що були "науковими дослідниками" у Гарварді (Сергій Терьохін), училися в Університеті Північного Лондону (Юрій Павленко – кажуть, ще один претендент в "проффесори"), захищали докторську дисертацію в Московському держуніверситеті (Віктор Пинзеник) або закінчювали Українську сільськогосподарську академію (Станіслав Ніколаєнко).

Залишається сподіватися, що їхні дипломи не загубилися в домашніх шухлядах.

Тим часом, гуманітарний віце-прем'єр Томенко запропонував для урядовців нову розвагу – переатестацію. Щоправда, у те, що це буде зроблено, віри немає.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді