Павленко показав диплом Університету Північного Лондона

П'ятниця, 29 квітня 2005, 16:46
Міністр молоді та спорту Юрій Павленко не згоден з тезою в статті "Української правди", де писалося про дипломи міністра оборони Анатолія Гриценка. Тоді, як відомо, ми написали, що Павленко може стати ще одним претендентом в "проффесори", оскільки народ став висловлювати сумнів у рядку в його біографії, вміщеній на сайті Кабміну: "1998 рік – Університет Північного Лондону, спеціаліст державного управління". Зокрема, на сайті "Майдан" зазначалося, що Університет Північного Лондона (нині Лондонський Метропольний Університет) не надає ані дипломів, ані ступенів "спеціаліст державного управління".

Слід сказати, що Павленко зробив зовсім не так, як Зварич, який скоро місяць як не може показати диплома Колумбійського чи якогось іншого університету. Наступного дня після статті Павленко пообіцяв показати всі документи і розповісти подробиці отриманої освіти. У п'ятницю "Українська правда" відвідала більш ніж скромний кабінет Павленка в колишньому приміщенні Держкомспорту, де отримала від міністра підтвердження його освіти.

Павленко показав свій шкільний атестат, отриманий в гуманітарному ліцеї біля Бесарабки (один із найсильніших середніх учбових закладів столиці) та грамоту за перше місце з республіканської олімпіади істориків.

Потім Павленко продемонстрував свій диплом з істфаку Університету Шевченка – за його словами, він отримав у атестаті четвірку по історії, бо така була оцінка на останньому курсі, а він вирішив не змагатися за п'ятіркою, бо середній бал все одно дозволяв вийти на червоний диплом.

 
Оцінки з університетського диплому
 
Павленко також сказав, що паралельно вступив на романо-германську філологію до цього ж Університету Шевченка, провчився два роки, але потім кинув, бо життя затягло.

А документ від Університету Північного Лондону, щодо якого існували сумніви, Павленко отримав, коли... вчився в Академії державного управління при президенті України:

– Кожен випускник цієї Академії держуправління при президенті отримував диплом Університету Північного Лондону. Існує паралельний курс.

І що, до Лондону для цього не треба їхати?

– Взагалі-то багато випускників їздили на стажування. Але мені не вдалося, бо коли я закінчував Академію, в 1998 році були вибори до парламенту. Я брав участь – балотувався у 144 окрузі в Полтавські області, і за законом був тимчасово звільнений з Академії. Таким чином я не поїхав на стажування. Але диплом отримав, з підписами і печаткою.

Так, не відвідавши жодного заняття в британській столиці, майбутній міністр отримав красивий папірець. Але зроблено це було по-чесному.

 
Диплом Університету Північного Лондона
 
Павленко додав, що ніде не виставляв на показ факт отримання ним цього диплому – говорить, що про це написав тільки у біографії, коли очолив Спілку християнсько-демократичної молоді. "А потім, очевидно, почали передруковувати ту біографію, і так скрізь стоїть згадка про Університет Північного Лондона".

Павленко також сказав, що в той час, коли він отримував цей диплом, його знання англійської буле добре. Зараз гірше, бо немає практики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді