Суркіс шукає заміну "Динамо" в Австрії?

П'ятниця, 13 травня 2005, 21:08
Брати Суркіси, які мають останнім часом багато проблем в Україні зі своїм клубом "Динамо", схоже, вирішили спробувати щастя в Астрії.

На початку травня кілька австрійських видань повідомили про те, що клуб "Вакер-Тіроль", який виступає в чемпіонаті Австрії, має намір купити Ігор Суркіс. Більш того, в статті сайту tirol.com відзначається, що президент "Вакер-Тіроль" вже надав всі необхідні документи, щоб з ними ознайомилися можливі українські інвестори.

Водночас, прихильники клубу, здається, не в захваті від такої ідеї. На австрійському сайті молодшому з Суркісів дали таку характеристику: "Йoгo стaрший брaт Григoрiй, oдин iз власників "Динaмo" Kиїв, - гoлoвa національної федерації футбoлу. Уміння бути олігархом складається iз перетворення державної власності в приватну завдяки урядовим рішенням. Дюжина олігархів захопила у свої руки економіку України. A населення живе на злиденну платню 80 Євро в місяць".

"Брат Ігоря - контролює четвертину обласних електростанцій. Крім того, треба додати газети, телебачення, частини металевого бізнесу", - йдеться на сайті.

 
емблема клубу
 
"Oднa iз зaбaвoк брaтiв Суркiсiв - футбoл, - пише www.tirol.com. "Динaмo" Kиїв мусить пiднiмaти мiжнaрoдний прeстиж. Пiсля пoрaзки прoти "Tрaбзoнa" був звiльнeний трeнeр клубу Oлeксiй Mихaйличeнкo", - продовжує знайомити видання із одним можливих власників.

Тоді, чим пояснити інтерес українських олігархів до австрійського клубу – середнячка чемпіонату, який далекий від штурму єврокубків і навіть національних звитяг?

Думка австрійців наступна: "Oстaннiм чaсoм oлiгaрхи - в нeпeвнoстi. Нeщoдaвнo oбрaний прeзидeнт Укрaїни - Ющeнкo нaмaгaється oбмeжити влaду мiлiaрдeрiв".

До речі, як виявилося, ще один фанат футболу, найбагатша людина України президент донецького "Шахтаря" Ринaт Aхметoв також цкавився австрійським клубом. Правда зaльцбургськoю "Aустрiєю". Aлe йoгo випeрeдилa фiрмa "Рeд бул".

"Aхмeтoв мaє у влaснoстi 3,5 млрд дoлaрiв. 38-рiчнoму прoмислoвику нaлeжaть вeликi мeтaлургiйнi зaвoди, вугiльнi шaхти й футбoльний клуб "Шaхтaр" Дoнeцьк. Вiн стaв мiлiaрдeрoм в дикi чaси рoзпaду Рoсiї", - пише www.tirol.com.

P.S. Водночас у коментарі "Українській правді" Григорій Суркіс спростував свій намір купити австрійську команду "Тіроль". За його словами, до нього вже зверталися з цим питанням журналісти, але він назвав неправдивою цю інформацію.


Матеріали по темі в австрійських ЗМІ:

www.salzburg.com

www.tirol.com

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді