Кому довіряють кияни?

Вівторок, 11 жовтня 2005, 15:54

Юлія Тимошенко та Віктор Ющенко - лідери рейтингу довіри киян. Серед інших політиків - найпозитивніші показники у Володимира Литвина. В інших політичних діячів баланс довіри/недовіри має негативне значення.

Питання: Зараз я зачитаю Вам імена політиків. Оцініть ступінь довіри до кожного з них за шкалою від 1 до 4, де 1 – зовсім не довіряю, 2 - переважно не довіряю, 3 - переважно довіряю, 4 - цілком довіряю.

Екс-прем'єр і президент на сьогоднішній день, як і раніше, мають досить високий показник довіри з боку жителів столиці: повністю довіряють і переважно довіряють Тимошенко -  понад 60% опитаних,  Ющенко - майже 60%.  Для цих політиків  також притаманний найнижчий рівень недовіри: повністю не довіряють і переважно не довіряють їм близько 30% киян.

Спікерові парламенту довіряють і переважно довіряє половина опитаних, а більш-менш не довіряють - близько 40% респондентів.

Лідери недовіри в Києві – це, як і раніше, колишній президент Леонід Кучма (зовсім не довіряють 63,4%), Петро Порошенко (56,5%), Нестор Шуфрич (56,4%).

Нові публічні особи в команді президента  - Юрій Єхануров і Олег Рибачук на цей час мають негативний баланс довіри, однак в них на сьогодні  - один з найбільш високих показників незнання.

 Індекс довіри  до політичних діячів, максимальне негативне значення -100, максимальне позитивне значення 100.

Інформація про дослідження, проведене InMind (www.inmind.com.ua): репрезентативне  телефонне опитування мешканців Києва у віці 18 років і старші, квотоване за статтю та віком. Розмір вибірки: 402 особи. Теоретична похибка вибірки: до 5%. Термін проведення дослідження: 1-4 жовтня.

 Індекс довіри розраховується на основі відповідей на питання:  "Оцініть ступінь довіри до політика  за шкалою від 1 до 4, де 1 – зовсім не довіряю, 2 – переважно не довіряю, 3 – переважно довіряю, 4 – цілком довіряю". При встановленні значення індексу для кожного політика, частка полярних відповідей  "4" або "1" множилася на 100 або -100 відповідно, проміжні відповіді "3" і "2" - на 50 або -50. Індекс може коливатися між граничними значеннями від - 100 (найменший рівень довіри) до 100 (найбільший рівень).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді