В афері "Еліта-Центру" звинуватили чемпіона світу

Понеділок, 20 лютого 2006, 13:44

Депутат Михайло Поживанов підозрює в причетності до скандалу з групою "Еліта-Центр" виборчий штаб кандидата на посаду мера Віталія Кличка.

Поживанов звернув увагу на те, що такий голосний скандал виник за півтора місяця до виборів, повідомляє Ліга.

За словами депутата, на цей конфлікт необхідно дивитися набагато ширше: "Я б подивився, хто сьогодні наступає на п'яти пану Омельченко і кому цей скандал вигідний, і які політичні сили від цього виграють".

При цьому Поживанов висловив переконання, що від цього виграє кандидат Кличко: "Якщо говорити про те, кому це вигідно, то це вигідно другому по рейтингу кандидату - Віталію Кличку".

"Те, що він сам це не робив - я переконаний, але в нього є фахівці у виборчому штабі, що за 15 років уже довели можливість проведення таких технологій", - підкреслив парламентарій.

Поживанов відзначив, що в цьому питанні присутня велика політична складова, оскільки, за його словами, такі скандали просто так за півтора місяця до виборів не виникають, коли 100% він не буде вирішений, і від цього будуть вигравати певні політичні сили або кандидати.

Як відомо, група компаній "Еліта-Центр" укладала договори з громадянами про пайову участь у будівництві ряду житлових об'єктів у Києві, однак будівництво не велося.

Встановлено факти подвійного, а також потрійного оформлення договорів пайової участі в будівництві тих самих квартир. Сума нанесених збитків оцінюється більш ніж у 400 млн. грн., кількість потерпілих - понад 1,5 тис. чоловік.

Подільським райуправлінням ДУМВС України в Києві 7 лютого порушено кримінальну справу по факту шахрайства.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді