Екзит-пол "Всеукраїнської соціологічної служби"

Неділя, 26 березня 2006, 22:05

За даними екзит-полу, проведеного Всеукраїнською соціологічною службою, до парламенту проходять Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, блок "Наша Україна", Соціалістична партія, Народний блок Литвина, Комуністична партія і Блок Наталі Вітренко "Народна опозиція".

Не підтримали жодну з партій і блоків - 1,8%.

Як повідомив генеральний директор Всеукраїнської соціологічної служби Микола Михальченко, під час экзит-полу було опитано 22,5 тис. осіб у 225 округах. При цьому соціологи враховували чисельність населення й основні демографічні характеристики.

Михальченко зазначив, що у порівнянні з попередніми соціологічними дослідженнями, проведеними у ході виборчої кампанії, "великий стрибок" зробив БЮТ. На його думку, це пов'язано з поїздками лідера блоку регіонами і спілкуванням з виборцями.

Водночас, сказав він, "Наша Україна" виявила пасивність в останні 2,5 тижня перед виборами.

"У цілому, опитування було досить демократичним, за винятком інциденту в Джанкої (Крим), де в представника нашої служби четверо невідомих без документів, у цивільному забрали опитувальні аркуші", - сказав Михальченко.

За його словами, на даний момент важко спрогнозувати остаточну явку виборців, оскільки голосування на деяких ділянках продовжується.

Якщо результати виборів співпадуть з даними екзит-полу, то Партія регіонів одержить у парламенті 149 місця, БЮТ - 117, "Наша Україна" - 84, СПУ - 30, Народний блок Литвина - 28, КПУ - 25, Блок Вітренко - 17.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді