Рибачук провів експеримент

П'ятниця, 3 березня 2006, 11:18

Голова секретаріату президента Олег Рибачук пообіцяв виборцям усунути усі недоліки під час проведення виборів.

Про це він сказав у Сімферополі після акції "Моделювання виборів на 1-й дільниці", яка мала на меті виявлення експериментальним шляхом проблем, що можуть виникнути у виборців та членів дільничної комісії під час голосування та під час підрахунку голосів.

В холі Таврійського національного університету імені Вернадського була створена модель справжньої виборчої дільниці, площею 90 квадратних метрів, йдеться у прес-релізі КВУ.

Під час експерименту встановили, що при середній інтенсивності явки виборців повний цикл голосування займає 7-9 хвилин.

Відтак реальний час голосування одного виборця складе до 15 хвилин - за умови нормальної площі дільниці та ефективної роботи комісії.

Умовний підрахунок голосів показав: в ситуації, коли 10 членів комісії рахуватимуть 4 комплекти бюлетенів при 1000 виборців, що проголосували, процес підрахунку займе не менше 15 годин.

Якщо виходити з того, що члени ДВК прийдуть на дільниці о 6 годині 26 березня і закінчать підрахунок голосів о 13 годині 27 березня, то час їх безперервного та відповідального перебування на дільниці складе 31 годину.

За підсумками експерименту на розгляд Громадської ради, ЦВК, секретаріату президента України буде подано аналітичну записку з рекомендаціями щодо усунення виявлених недоліків.

Організатори акції отримали запевнення Рибачука, що їх рекомендації будуть враховані.

Експеримент провела Громадська рада з питань забезпечення реалізації виборчих прав громадян України під час проведення виборів 2006 при президенті України та Громадська Ініціатива "Чисті вибори". Організаторами акції від Громадської ради стали Комітет "Рівність можливостей", Комітет виборців України та Фонд "Демократичні ініціативи".


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді