З "чорного списку" Луценка в Криму залишилося лише 2 засуджених

Вівторок, 7 березня 2006, 15:21

Тільки два кандидати в депутати Кримського парламенту (з більш 1,5 тис.), за даними Головного управління МВС України в Криму, мають непогашену судимість і в зв'язку з цим не мають права брати участь у виборах.

Про це заявив голова виборчої комісії Криму Олексій Кондратенко у вівторок, виступаючи з інформацією на засіданні президії Кримського парламенту.

За його словами, виборча комісія Криму на сьогоднішній день зареєструвала 47 суб'єктів виборчого процесу.

Усього, за його словами, зареєстровано 1 тис. 546 кандидатів у депутати Верховної Ради автономії.

При цьому виборча комісія Криму скасувала рішення про реєстрацію 8 кандидатів до парламенту, з них 7 - за особистими заявами про відмову балотуватися, і 1 було виключено за те, що знаходився одночасно в списках 4-х виборчих суб'єктів.

Кондратенко також повідомив, що після реєстрації всіх кандидатів, за рішенням виборчої комісії Криму, усі списки були спрямовані до Головного управління МВС України в Криму для вивчення на предмет відповідності закону про вибори депутатів Кримського парламенту і місцевих рад.

"Ми одержали офіційну інформацію з Головного управління МВС, у якій сказано, що тільки 2 кандидати в депутати мають судимість, яка не погашена у встановленому законом порядку", - відзначив Кондратенко.

Разом з тим, він нагадав про те, що правоохоронні органи Криму вже неодноразово заявляли про наявність великої кількості кандидатів у депутати Кримського парламенту, що мали проблеми з законом.

За словами Кондратенка, один з кандидатів, які мають непогашену судимість, до цього вже подав заяву за власним бажанням про відмову балотуватися, і його реєстрація вже скасована.

Реєстрація другого такого кандидата буде у вівторок скасована виборчою комісією Криму на своєму засіданні.

Крім того, Кондратенко повідомив, що виборча комісія Криму на сьогоднішній день зареєструвала 47 представників партій і блоків у виборчкомі з правом дорадчого голосу.

Виборчком також зареєстрував 94 уповноважених осіб від партій та блоків і почав реєстрацію офіційних спостерігачів на виборах депутатів Кримського парламенту. "Їх уже зареєстровано на сьогодні 22", - відзначив Кондратенко.

За його словами, усі заходи виборчої комісії Криму проводяться в суворій відповідності до закону і жодних претензій з боку суб'єктів виборчого процесу до виборчої комісії Криму на сьогоднішній день немає.

"Фінансування виборчої комісії Криму проводиться в повному обсязі", - зазначив її голова.

Водночас він сказав, що існують великі проблеми, пов'язані з роботою дільничних виборчих комісій.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді