Суд залишив мером "нашоукраїнця"

Середа, 12 квітня 2006, 13:28

Галицький районний суд Львова у вівторок відхилив позов чотирьох екс-кандидатів на посаду міського голови Львова щодо визнання недійсними виборів мера.

Про це пише "Львівська газета".

Один з позивачів, екс-кандидат Михайло Горний, назвав рішення суду неправомірним.

На його думку, під час виборів було чимало порушень.

Серед них Горний називає недотримання вимог виборчого законодавства, непристосованість приміщень, у яких розташували виборчі дільниці.

За словами Горного, непрозорість проведення виборів у Львові підтверджує також постанова Львівської обласної ТВК від 1 квітня 2006 року про бездіяльність Львівської міської ТВК.

"Екс-кандидат не подаватиме апеляцій на рішення суду. Єдиною його метою є привернути увагу громадськості до порушень, які відбувалися під час виборів", - повідомляє "Львівська газета".

Інший позивач, Микола Порайко, має намір подати апеляцію.

"Мене дивує, що суд не взяв до уваги жодних доказів і не вислухав жодного свідка з боку позивачів (хоча таких було багато). Такого "безпрєдєлу" не бачив уже давно. Це було схоже радше на розмову глухого з німим", - каже Порайко.

Натомість голова міської ТВК Олег Щербаков, який брав участь у судовому засіданні, аби довести, що вибори міського голови у Львові були чесними та прозорими, готовий пройти перевірку на детекторі брехні.

Як відомо, найбільше голосів на виборах мера набрав самовисуванець Андрій Садовий, який є членом "Народного союзу Наша Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді