Екскурсія в Нові Безрадичі – село Ющенка і... охоронця Кучми

Четвер, 18 травня 2006, 18:12

Якщо вам хочеться шашликів, трошки гострих емоцій та культурного дозвілля, то оптимальний варіант – їдьте за Київ, на Обухівську трасу. Це місце, де розташовано з півдюжини ресторанів на природі, а якщо далі кілька кілометрів по шосе – то буде поворот на село Нові Безрадичі. Там є на що подивитися...

Нові Безрадичі – це село, де люблять селитися соратники Віктора Ющенка. Тут є відмінність від котеджних містечок, де ви впираєтеся у шлагбаум, і проїзд на територію заборонено. У Безрадичах закрито проїзд тільки до будинку Ющенка – та й то, лише з одного боку.

Вас вітають Нові Безрадичі!

Ваш маршрут екскурсії по Безрадичам має пролягати через вулицю Підгірну – там розташовані всі визначні пам’ятки. Тобто маєтки деяких героїв сучасності.

У вулиці Підгірної є одна дивна особливість: вона пролягає у двох місцях, а перші та останні номери будинків знаходяться поруч. Тому краще орієнтуватися по фотоальбому з президентського села, який ми наводимо нижче.

Отже, перший заборонений поворот – це до будинку Ющенка.

Довго ви не проїдете – вас зупинить державна охорона десь за півкілометра до поселення глави держави. Єдине, що ви встигаєте побачити – це щогли освітлення, яким би позаздрив одеський автобан, а також... млин.

Ця споруда покликана милувати президентське око, її було зведено лише цього року. На жаль, неможливо встановити, яка функціональна місія у млина – охорона видворяє звідси протягом двох хвилин.

Млин Ющенка

Їдьте далі, й наступний поворот направо й буде вулиця Підгірна. Перший серйозний будинок – це старий маєток Ющенка, який він побудував ще за часів роботи головою Національного банку.

Старий маєток Ющенка

Саме тут побували журналісти навесні 2001 року після того, як "Файненшл Таймс" написала про надто розкішне житло Ющенка.

Напроти цього будинку через вулицю Підгірну – цегляний паркан, за яким знаходиться ще один клапоть президентської землі.

Новий маєток Ющенка
Новий будинок Ющенка тільки зводять. Фото 2005 року, знято таємно

Тут стоїть кілька будинків Ющенка, які завершили зводити минулого року. Сюди також влітку 2005 року завозили журналістів.

Ющенко проводить екскурсію подвір'ям свого нового будинку. Фото прес-служби президента

Якщо їхати далі, то відразу за старою садибою Ющенка знаходиться будинок його друга і односельчанина ще з Хоружівки, радника президента і знаного лобіста Михайла Дорошенка. Будівля зроблена у простому стилі.

Будинок Михайла Дорошенка

Ще триста метрів прямо вперед – можна побачити житлові умови міністра палива та енергетики Івана Плачкова. Вони у нього значно кращі, ніж в Дорошенка – і землі більше, і не один, а два великих будинки.

Гасієнда Івана Плачкова

Мешканці Безрадичів розповідають, що свого часу Плачков викупив тут чотири земельних наділи.

Ще один корпус будинку Плачкова

Якщо їхати далі, то можна побачити скромні хати простих мешканців села. Аж раптом під горою стоїть ще один маєток – це, як кажуть аборигени, територія директора універсаму.

"Директор універсаму"

Але краще сюди взагалі було не їхати, а трохи за будинком Плачкова повернути направо. Ви потрапляєте в кооператив дачних будинків "Торф’яник". Тут теж немає нічого цікавого. Вам треба об'їхати всю цю територію, щоб ще раз потрапити на вулицю Підгірну – але вже з іншого боку.

Тут є кілька цікавих об’єктів. Наприклад, резиденція колишнього голови "Нафтогазу" Олексія Івченка, за якою знаходяться будинки його мами та племінника з легендарної державної компанії "Газ-тепло", що купила той скандальний "Мерседес".

Будинок Івченка

Поруч з Івченком живе колишній представник президента у парламенті Сергій Соболєв. Його помешкання, напевно, найскромніше з усіх "козирних".

Будинок Соболєва

Але є ще один будинок, який варто не пропустити. В ньому мешкає керівник охорони президента Кучми Володимир Ляшко. Його хатинка має велику перевагу – вона виходить на річку та має маленький причал.

Будинок Ляшка

Як кажуть місцеві люди, Ляшко при Кучмі отримав кілька гектарів лісу. Але новий губернатор Київщини Жовтяк через суди начебто зумів повернути землі державі.

Найцікавіше ж чекає вас, якщо зайти з іншого боку. Гуляючи вулицею, ви натрапляєте на гараж Ляшка. Ми встигаємо дуже мало, бо відразу вибігають охоронці в спортивних костюмах. Але один кадр є – на паркінгу під дахом стоїть шестисотий "Мерседес". У новому кузові й в тюнингу "Брабус". Зображення виходить дуже поганої якості, але автознавці завдяки задньому ліхтареві легко впізнають на фото нову модифікацію найпрестижнішого "Мерседесу".

Гараж з новим "Мерседесом" S600 "Брабус" усередині

Залишається загадкою, звідки в колишнього державного службовця Ляшка виявилися гроші на машину ціною принаймні триста тисяч євро?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді