Премію імені Кривенка вручили журналісту "Української правди"

П'ятниця, 26 травня 2006, 13:54

Учора в Українському католицькому університеті вручали Премію імені Олександра Кривенка - "За поступ у журналістиці".

Цьогоріч її отримав журналіст інтернет-видання "Українська правда" Сергій Лещенко.

Традиційну "Лекцію свободи" прочитала польська публіцистка Боґуміла Бердиховська, присвячену перспективам польсько-українських відносин.

Серія публікацій 25-річного Сергія Лещенка відзначили як суттєвий внесок у контроль преси за владою. Нагадаймо, цей журналіст - автор чи не найгучніших розслідувань, зокрема, розслідування "Син Бога" про сина Віктора Ющенка.

Фото Владислав Синяговський

Також Сергій Лещенко першим розповів про відпочинок Леоніда Кучми в Баден-Бадені (2003-2004), вартість гардеробу Юлії Тимошенко (літо 2005) та придбання за державні кошти розкішного "Мерседеса" для Олекси Івченка (2006).

Для одержання престижної професійної премії журналіст спеціально прилетів літаком з Києва до Львова, оскільки першу половину дня провів на відкритті Верховної Ради. Там він отримав статуетку "Лев, який придушує Змію" та грошову винагороду - 1 тисячу євро.

Раніше премію отримали Сергій Рахманін (тижневик "Дзеркало тижня") і Володимир Ар'єв (програма "Закрита зона", "5 канал"). А також минулоріч окремо було відзначено сурдоперекладача "Першого національного" Наталю Дмитрук.

Олена Дуб, ІМІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді