На товари ЄС пропонують запровадити мито

Середа, 12 липня 2006, 14:49

Асоціація виробників труб "Укртрубпром" просить Міністерство економіки запровадити компенсаційне мито на імпорт товарів з Європейського Союзу у відповідь на введення антидемпінгового мита на експорт українських безшовних труб у ЄС.

Про це повідомив директор "Укртрубпрому" Леонід Ксаверчук, передають Українські новини.

За його словами, "Укртрубпром" подав у Мінекономіки документи, які доводять, що Єврокомісія, розраховуючи збитки європейських виробників труб від українського імпорту труб, допустила порушення, які штучно збільшили обсяг цих збитків.

За словами Ксаверчука, такі дії Єврокомісії підпадають під визначення дискримінаційної політики, й Україна, у випадку підтвердження цього факту з боку Мінекономіки, має можливість запровадити аналогічні обмеження стосовно продукції ЄС у обсязі, еквівалентному збиткам українських трубників.

Ксаверчук відзначив, що, по розрахунках "Укртрубпрому", від введення антидемпінгового мита ЄС розмір збитків буде становити більше 85 млн. євро щорічно, або близько 425 млн. євро за п'ять років дії мита.

"Чому до України 25%, а до Росії - менше, тому що вони поставляють газ?", - сказав Ксаверчук.

Як повідомляло агентство, наприкінці червня Європейська комісія запровадила антидемпінгове мито в обсязі 12,3-25,7% на імпорт безшовних труб з України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді