В Україні готові почати серійне виробництво вагонів метро

Середа, 12 липня 2006, 18:13

ВАТ "Крюковський вагонобудівний завод" готовий приступитися до серійного виробництва вагонів метро.

По закінченні необхідних випробувань завод має намір виступити із пропозицією "закласти" у Держбюджет коштів на відновлення рухомого склад метрополітенів - тільки в Києві держзамовлення могло б скласти близько 600 вагонів, передає Ліга.

Про це повідомив президент компанії Володимир Приходько.

За його словами, потяг метро, зроблений КВСЗ, дотепер проходить випробування, які повинні закінчитися в жовтні поточного року.

"Основна затримка - проведення випробувань під землею... Нам дають тільки 7 годин на тиждень на проведення випробувань під землею - раз посередині тижня і раз - із суботи на неділю", - підкреслив Приходько.

Відповідаючи на запитання щодо збільшення виробництва заводу в цілому, він відзначив, що на даний момент виготовляє близько 9-11 вагонів на місяць.

Нагадаємо, перший потяг метро був переданий ВАТ "Крюковський вагонобудівний завод" 26 січня й містить у собі п'ять вагонів: два головних і три проміжних.

Після цього в потязі були виявлені недоробки, у зв'язку із чим поїзд був відправлений на КВСЗ і повернувся в Київ у червні поточного року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді