UMC стає монополістом CDMA-450

Понеділок, 17 липня 2006, 16:57

Національна комісія з питань регулювання зв'язку задовольнив заявку компанії UMC на видачу ліцензії по наданню послуг у форматі CDMA у діапазоні 450 Мгц.

Таким чином, UMC стала єдиною компанією, якій було видано подібну ліцензію, незважаючи на той факт, що на її одержання претендували багато вітчизняних операторів зв'язку. Зокрема, НКРС відхилила заявку ВАТ "Укртелеком", передає Ліга.

Як повідомили в прес-центрі UMC, у цей час компанія має намір використати діапазон 450 Мгц для надання послуг широкополосної передачі даних і доступу в Інтернет.

"Завдяки новому частотному діапазону компанія планує організувати передачу даних у віддалених куточках країни", - відзначив Віталій Мухін, експерт по зовнішніх зв'язках UMC.

ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (UMC) - 100%-я дочірня компанія ВАТ "Мобільні Телесистеми" (МТС). Мережа UMC охоплює більше 91% території України, на якій проживає 95% населення країни.

Технологія CDMA рекомендована міжнародним союзом електрозв'язку як основа для розробки систем рухливого зв'язку третього покоління (3G).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді